Kepez’de günlerdir süren 19 Mayıs bayram heyecanı, Kepez Belediyesi’nin düzenlediği GençFest etkinlikleriyle doruk noktasına ulaştı. Hasan Doğan Stadyumu’nu hınca hınç dolduran on binlerce Antalyalı genç, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar eşliğinde unutulmaz bir bayram coşkusu yaşadı.

Hem 19 Mayıs Hem Doğum Günü Kutlaması
Festivalin en anlamlı anlarından biri, Kepez'de yaşayan ve bu yıl 16, 17 ve 18 yaşına giren gençlerin doğum gününün sahnede hep birlikte kutlanması oldu. Gençlere büyük bir sürpriz yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, doğum günü olan tüm gençlere Arif Nihat Asya Açık Hava Sahnesi’nde yıl boyunca düzenlenecek olan konserlerden diledikleri birine katılabilecekleri ücretsiz konser bileti hediye etti.

Emir Can İğrek’ten Unutulmaz Sahne Performansı
Gecede ilk olarak Muhammet Büyüktepe performansıyla alandaki enerjiyi yükseltti. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise gençlerin sabırsızlıkla beklediği ünlü sanatçı Emir Can İğrek sahneye çıktı. En sevilen hit şarkılarını Kepezli gençler için seslendiren ünlü şarkıcıya, stadyumu dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan eşlik etti. Rengarenk ışık şovları ve müzik ziyafetiyle festival hafızalara kazındı.

"Gençlerine Güvenen Şehirler Büyür"
Gençlerin bayram heyecanına ortak olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, sahneden yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın Türk milleti için sıradan bir tarih olmadığını, bir milletin ayağa kalkış simgesi olduğunu vurguladı. 16 Mayıs 1919’da yola çıkan Bandırma Vapuru’nun sadece bir gemi değil, "umut ve bağımsızlık inancı" taşıdığını belirten Başkan Kocagöz gençlere şöyle seslendi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük mirası sizlere emanet etti. Çünkü gençliği Cumhuriyet’in en güçlü güvencesi olarak gördü. Kepez’de gençlerimizin sporla, sanatla, kültürle, bilimle ve eğitimle daha güçlü yarınlara hazırlanması için çalışıyoruz. Çünkü halkıyla gönül bağı kuran şehirler güçlenir. Gençlerine güvenen şehirler büyür. Çocuklarının hayalini sahiplenen şehirler geleceğe umutla bakar. Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in ışığında kalın."
Büyük bir coşkuyla tamamlanan GençFest final programına CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katılım sağladı.