Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Afganistan Yönetimi BM Raportörü Richard Bennett'in Ülkeye Girişini Yasakladı

Afganistan Yönetimi BM Raportörü Richard Bennett'in Ülkeye Girişini Yasakladı

Afganistan yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett'in ülkeye girişini yasakladığını duyurdu.

Afganistan yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett'in ülkeye girişini yasakladığını duyurdu.

Afganistan Yönetimi BM Raportörü Richard Bennett'in Ülkeye Girişini Yasakladı

Afganistan geçici hükümeti, BM Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett'in ülkeye girişinin yasaklandığını açıkladı. Afganistan geçici hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Alman haber kanalı Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada, BM'nin ve diğer uluslararası kurumların "taraflı" ve "düşman" olduklarını öne sürdü.

Mücahid, Kabil'de bulunan BM Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, BM'nin insan hakları konularındaki raporlarını reddettiklerini belirtti. Mücahid, Bennett'in Afganistan'a seyahat etme izninin bulunmadığını ve bu yasağın gerekçesinin "Afganistan aleyhine propaganda" yapmak olarak tanımlandığını ifade etti. Mücahid'in açıklamalarında, Bennett'in Afganistan'a gelmesinin yasaklandığı, çünkü kendisinin Afganistan'a yönelik propaganda yapmakla görevlendirildiği iddia edildi. Bennett'in, Afganistan'daki durumu yanlış yansıttığı ve uluslararası kurumlara yanıltıcı bilgiler verdiği öne sürüldü.

olumlu gelişmeler göz ardı edildi

Mücahid, BM ve diğer kurumların Afganistan'da meydana gelen "olumlu gelişmeleri" göz ardı ettiğini ve "zayıf gördükleri konulara" odaklandığını belirtti. Afgan hükümeti, bu kurumların Afganistan aleyhine propaganda yapmak için çaba sarf ettiğini savundu.

Richard Bennett Nisan 2022'de BM Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü olarak atanmıştı ve Afganistan'daki insan hakları durumuna dair mevcut yönetime eleştirilerde bulunmuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız