Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Dünya | ABD'de Yıkılan Köprüde Patlayıcılarla Kontrollü Yıkım Gerçekleştirildi

ABD'de Yıkılan Köprüde Patlayıcılarla Kontrollü Yıkım Gerçekleştirildi

ABD'nin Baltimore Limanı'nda yaşanan köprü felaketi sonrası kontrollü yıkım gerçekleştirildi. Köprünün çarpma sonucu zarar gören kısmı patlayıcılarla kontrollü olarak yıkıldı ve onarım çalışmaları başladı.

ABD'nin Baltimore Limanı'nda yaşanan köprü felaketi sonrası kontrollü yıkım gerçekleştirildi. Köprünün çarpma sonucu zarar gören kısmı patlayıcılarla kontrollü olarak yıkıldı ve onarım çalışmaları başladı.

ABD'de Yıkılan Köprüde Patlayıcılarla Kontrollü Yıkım Gerçekleştirildi

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore kentindeki Baltimore Limanı'ndan Sri Lanka’nın başkenti Colombo’ya gitmek üzere 26 Mart’ta yola çıkan Singapur bandıralı "Dali" adlı kargo gemisi, Patapsco Nehri üzerindeki Francis Scott Key Köprüsü'ne çarptı. Çarpma sonucunda, köprüdeki araçlar ve çalışma yapan işçiler nehre düştü.

Kontrollü Yıkım Operasyonu Yapıldı

Patlayıcılarla kontrollü olarak yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nün kontrollü patlatılmasıyla bölgede büyük bir gürültü duyuldu. Olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenen ve dün yerel saatle 17.00’da gerçekleştirilen kontrollü patlatma işleminin ardından köprünün kalan parçaları denize döküldü.

Liman Mayıs Ayının Sonunda Hizmet Verecek

Yetkililer, köprünün altında kalan geminin 2 gün içinde bölgeden hareket ettirileceğini bildirdi. Köprünün kurtarılması için kontrollü patlamadan yararlanıldığını açıkladılar. ABD Ordusu Mühendisler Birliği, yıkımın plana uygun gerçekleştirildiğini belirterek, patlamanın kurtarma ekiplerine yardımcı olduğunu vurguladı. Restorasyon işlemlerinin tamamlanmasıyla limanın Mayıs ayının sonuna kadar tam kapasite hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

60 milyon dolarlık federal bütçe ayırdı

Baltimore Limanı'nda yaşanan bu köprü felaketi sonrasında, Biden yönetimi Maryland eyaletine köprü enkazının kaldırılması için 60 milyon dolarlık federal bütçe ayırdı. Yeniden inşası 2 milyar dolara mal olması beklenen köprünün 2028 sonbaharında açılması planlanıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız