Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Burdur | Burdur Dökmeci Kızı Camii’nin Koruma Alanı Değişti

Burdur Dökmeci Kızı Camii’nin Koruma Alanı Değişti

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Burdur Merkez’deki Dökmeci Kızı Camii’nin koruma alanını sayısallaştırarak güncelledi.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Burdur Merkez’deki Dökmeci Kızı Camii’nin koruma alanını sayısallaştırarak güncelledi.

Burdur Dökmeci Kızı Camii’nin Koruma Alanı Değişti

Burdur'un Tepe Mahallesi'nde yer alan ve Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2007 yılında I. Grup kültür varlığı olarak tescillenen Dökmeci Kızı Camii hakkında yeni karar çıktı. Karar, 5 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarihi Caminin Koruma Alanı Güncellendi

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun yeni toplantısında, Osmanlı döneminden kalma caminin koruma alanı yeniden değerlendirilerek sayısallaştırıldı ve 1/1000 ölçekli harita ile güncellenmiş hali onaylandı.

Burdur Dökmeci Kızı Camii’nin Koruma Alanı Değişti 4

Vakıflar mülkiyetindeki Dökmeci Kızı Camii’nin Koruma Alanı sınırının, yapılacak her türlü uygulamaların hassas ve doğru olarak yürütülebilmesi amacıyla sayısallaştırılarak güncellendiği kararda belirtildi.

Kararın Ayrıntıları

Caminin koruma alanında, 2863 sayılı Kanunun 8. maddesi uyarınca kuruldan izinsiz herhangi bir inşai ve fiziki uygulamada bulunulmamasına, alanda tamamen ya da kısmen kalan taşınmazların İlgili Kadastro Müdürlüğü’nce Kurul Müdürlüğü’ne bildirilmesine, bu işlem sonrasında taşınmazların tapu kayıtlarına koruma alanında tamamen ya da kısmen kaldığına dair ilgili şerhlerin konulmasının sağlanmasına, söz konusu yapının belgelenmesi ve onarımına yönelik Koruma Yüksek Kurulu’nun 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı ilke kararı kapsamında restitüsyon ve restorasyon projelerinin kurula iletilmesine karar verildi.

Burdur Dökmeci Kızı Camii’nin Koruma Alanı Değişti 2Burdur Dökmeci Kızı Camii’nin Koruma Alanı Değişti 3

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız