Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Kocaeli’de Dinamit patladı... Evler ve Araçlar Zarar Gördü, Vatandaşlar Çaresiz

Kocaeli’de Dinamit patladı... Evler ve Araçlar Zarar Gördü, Vatandaşlar Çaresiz

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde inşaat çalışmaları sırasında yerleşim alanına yakın bir bölgede patlatılan TNT nedeniyle evler, araçlar ve işletmelerde ciddi hasar meydana geldi.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde inşaat çalışmaları sırasında yerleşim alanına yakın bir bölgede patlatılan TNT nedeniyle evler, araçlar ve işletmelerde ciddi hasar meydana geldi.

Kocaeli’de Dinamit patladı... Evler ve Araçlar Zarar Gördü, Vatandaşlar Çaresiz

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde inşaat çalışmaları sırasında yerleşim alanına yakın bir bölgede patlatılan TNT nedeniyle evler, araçlar ve işletmelerde ciddi hasar meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevredeki vatandaşlar büyük korku yaşarken, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirttiler.

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) çevresinde yapılan patlatmalar, bölge sakinlerinin endişe duymasına yol açtı. Kocakaymas, Hamitler, Goncaaydın, Ömerli ve Aksakal mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, şiddetli patlama nedeniyle evlerinde çatlaklar oluştuğunu ve araçlarında hasar gördüklerini belirtti. Ayrıca, patlamaların sıklıkla yapıldığını ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu ifade ettiler.

"Dinamitlerin Yanına Gittik"

Hamitler Mahallesi’nden İbrahim Yılmaz, yaşadığı korkuyu şöyle anlattı: “Bu patlama benim evimin bahçesine çok yakındı. Biz de dinamitlerin üzerine gittik. Muhtarımız da burada, olayın şahitlerinden biri. Jandarma bize çekilmemizi söyledi ancak biz ‘Dinamit patlatarak evimizi mi yıkacaksınız?’ dedik. Jandarma ve GİOSB müdürü gelip, ‘Dinamitin tozu ve tonajı düşük, bir etkisi olmaz’ dediler. Ben de, ‘Gelip evimde oturun, patlama esnasında ben balkonda bekleyeceğim’ dedim. Patlama esnasında GİOSB müdürü ayağa fırladı, masadaki bardaktaki su döküldü” diye konuştu.

Şikayetler Yanıtsız Kaldı

Patlamanın ardından şikayetlerini ilettiklerini ancak hiçbir çözüm alamadıklarını belirten Yılmaz, “Patlamanın ardından nereye başvurursak başvuralım geri gönderiliyoruz. Evimizde oluşan çatlakları yetkililere gösterdik, çevre mahallelerdeki herkes aynı durumu yaşıyor. Ama hala bir dönüş alamadık. Herkes şikayetçi, ancak evler hâlâ incelenmedi. Tüm resmi başvurularımızı yaptık ve dilekçemiz mevcut. Gerekirse Ankara’ya da gideceğiz, bu durumu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Bölge sakinleri, patlatmaların durdurulmasını ve evlerinin incelenmesini talep ederken, yaşadıkları korkuyu ve mağduriyetlerini dile getirdiler.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız