Kartal Orhantepe Mahallesi Anıl Sokak'ta bulunan 7 katlı bir binanın duvarlarında çatlaklar oluşması paniğe neden oldu. Bina sakinleri, yan tarafta devam eden inşaat çalışmasının yapıyı etkilediğini öne sürerek durumu Kartal Belediyesi'ne bildirdi. Yapılan incelemeler sonucunda binanın tahliye edilmesine karar verildi.
Bina boşaltıldı
Kartal Belediyesi ekipleri, risk oluşturduğu düşünülen bina için tahliye kararı aldı. Bina sakinleri eşyalarını eşya taya ta\u015ıma asansörü yardımıyla nakliye kamyonlarına yüklenirken, belediye ekipleri binadan karot örneği alarak detaylı analiz başlattı.
Mağduriyet büyüyor
Bina sakini Nurettin Gürel, tahliye sürecine ilişkin "Yan tarafta kazı çalışması yapıldıktan sonra binada sarsıntılar oldu. Bazı kolonlarda çatlamalar var. Bina yamuldu ve evi boşaltıyoruz" dedi.
Başka bir bina sakini Zeki Gürel ise, "Bina riskli olabilir ama tahliye sürecinin daha planlı olması gerekirdi. Kış ortasında insanların gidecek yeri var mı? Çocuklar okula gidiyor, işe gidenler var, bütçesi olmayanlar var. 2 saat içinde tahliye edilmesi söyleniyor, bu mağduriyeti gidermeleri gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.
Detaylı inceleme başlatıldı
Kartal Belediyesi yetkilileri, bina sakinlerinin güvenliği için tahliye kararının alındığını belirterek, bina güvenliği konusunda detaylı bir teknik inceleme yapılacağını açıkladı. Bina için ileri analizler yapıldıktan sonra nihai kararın verileceği bildirildi.