Ankara Valisi Vasip Şahin, sahte içki tüketimi nedeniyle 33 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin ise yoğun bakımda tedavi altında olduğunu duyurdu. Sahte içki üretimi ve satışıyla ilgili yürütülen soruşturmada 32 kişi hakkında işlem yapılırken, 13 kişi tutuklandı.

CHP ve Tekel Bayileri Platformu'ndan Tepki
Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sahte içki ölümlerinin ana nedeninin yüksek vergiler olduğunu savunarak, "Azmettirici ÖTV, faili iktidar" ifadelerini kullandı. CHP Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, yüksek vergilendirme politikalarının kaçak içkiye yönelimi artırdığına dikkat çekerek, "Alkol üzerindeki vergilerin %70’lere ulaşması halk sağlığı sorunu yaratıyor. Vatandaşlar sahte içkiye yönelmek zorunda kalıyor ve bu da ölümlere neden oluyor." açıklamasında bulundu.

İstanbul’da da Geçen Ay 38 Kişi Hayatını Kaybetmişti
Sahte içki kaynaklı ölümler sadece Ankara ile sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz ay İstanbul'da da 92 kişi hastanelere başvurmuş, 38 kişi hayatını kaybetmişti. Uzmanlar, sahte içki tüketiminin önüne geçebilmek için yasal alkollü içeceklere erişimin kolaylaştırılması, denetimlerin artırılması ve halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Yetkililer, vatandaşları sahte içki konusunda dikkatli olmaları ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları konusunda uyardı.