Yöreler Renkler Festivali’nde Final Yapıldı

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 9’uncusunu düzenlediği Yöreler Renkler Festivali, dokuz gün süren kültürel etkinliklerin ardından Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda tamamlandı. Festival boyunca Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı, Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçileri ağırladı. Her gece farklı yörelere ait konserler ve halk dansları sergilendi.
Antalya'da Tır İle Otomobil Çarpıştı! Ortalık Savaş Alanına Döndü
Gaziantepliler Gecesi’nde Baklava Yarışması İlgi Gördü
13 Eylül Cumartesi günü Antalya Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen Gaziantepliler Gecesinde Mustafa Açıkgöz ve Adem Panayır sahne alırken, davul ve zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynandı. Katılımcılar arasında yapılan baklava yeme yarışması ise büyük ilgi topladı. Yarışmacılar belirlenen süre içinde en fazla baklavayı yemeye çalıştı. Etkinliğin sonunda meydanda çiğ köfte, baklava, tulumba ve lokma tatlısı dağıtıldı.
Antalya’da Sobadan Çıkan Kıvılcım Felaket Getirdi: Ev Küle Döndü!
Yozgat ve Avşar Geceleri Renk Kattı
Aynı gün Antalya Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla Durmuş Göç ve Veysel Yalvaç sahne aldı. 14 Eylül Pazar gecesi ise Dünya Avşarlar Derneği’nin destekleriyle Ayten Kılınç ve Gül Ağacı Türk Halk Müziği Grubu izleyicilerle buluştu. Etkinlikler boyunca yöresel danslar, konserler ve lezzetler ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.