Antalya, 77. Uluslararası Uzay Kongresi kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen astronotları ve bilim insanlarını ağırlıyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, etkinlik çerçevesinde Türkiye’nin ilk astronotu Tuğgeneral Alper Gezeravcı ile farklı ülkelerden kente gelen astronotlarla bir araya geldi.
Uzay Biliminde Geleceğin Vizyonu Çiziliyor
Uluslararası uzay çalışmalarının kalbinin attığı kongrede; uzay bilimleri ve teknolojilerinde yaşanan son gelişmeler, ülkeler arası iş birlikleri ve geleceğin uzay projeleri kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Dev buluşmanın, Antalya’nın bilim, teknoloji ve uluslararası organizasyonlar alanındaki küresel konumunu ve prestijini daha da güçlendirdiği belirtiliyor.

Hedef Küresel Bilim Merkezi Olmak
Gelişmiş uluslararası ulaşım altyapısı, yüksek turizm kapasitesi ve güçlü organizasyon tecrübesiyle dikkat çeken Antalya, farklı ülkelerden bilim insanlarını ve uzay sektörü temsilcilerini bir araya getiriyor. Sahip olduğu nitelikli insan kaynağıyla da öne çıkan kent, uluslararası düzeyde bir bilim ve teknoloji merkezi olma vizyonunu bu tür küresel etkinliklerle her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor.
