Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Manavgat’tan 19 Mayıs’ta “Atatürk Yürüyüşü” Mesajı

Manavgat’tan 19 Mayıs’ta “Atatürk Yürüyüşü” Mesajı

Binlerce Manavgatlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda fener alayından Hidra konserine kadar coşkulu anlara tanıklık etti. Başkan Niyazi Nefi Kara, gençliğe duyduğu güveni “Ne mutlu Atatürk’ün gençliği var!” sözleriyle vurguladı.

Binlerce Manavgatlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda fener alayından Hidra konserine kadar coşkulu anlara tanıklık etti. Başkan Niyazi Nefi Kara, gençliğe duyduğu güveni “Ne mutlu Atatürk’ün gençliği var!” sözleriyle vurguladı.

Manavgat’tan 19 Mayıs’ta “Atatürk Yürüyüşü” Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manavgat’ta bu yıl da unutulmaz anlara sahne oldu. Manavgat Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalar, akşam saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi önünden start alan Motosiklet, Off Road ve Klasik Araba Korteji ile başladı.

Renkli görüntülere sahne olan konvoya yüzlerce araç katıldı. Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara da korteje katılarak Manavgatlıları selamladı. Kortej boyunca kent merkezinde büyük bir coşku yaşandı. Bayraklarla süslenen araçlar ve marşlar eşliğinde ilerleyen kortej, adeta Manavgat sokaklarını bayram yerine çevirdi.

Manavgat’tan 19 Mayıs’ta “Atatürk Yürüyüşü” Mesajı 2

Fener Alayında Binlerce Manavgatlı Buluştu

Saatler 20.00’yi gösterdiğinde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve yanan meşalelerle Manavgat Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Fener alayı, marşlar ve coşkulu sloganlar eşliğinde Yapay Şelale ve İbrahim Sözen Caddesi üzerinden Atatürk Kültür Merkezi’ne doğru yürüdü.

Fener alayına, Başkan Nefi Kara’nın yanı sıra eşi Dr. Hacer Ceyhan Kara, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcıların coşkusu, görsel şöleni andıran bu yürüyüşü Manavgat tarihine kazıdı.

Manavgat’tan 19 Mayıs’ta “Atatürk Yürüyüşü” Mesajı 4

Hidra Konseri Unutulmaz Anlar Yaşattı

Fener alayının sona erdiği Atatürk Kültür Merkezi önünde sahne alan ünlü rap sanatçısı Hidra, Manavgatlı gençlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser alanını dolduran gençler, Hidra’nın sevilen parçalarına hep bir ağızdan eşlik etti. Sahne performansı ve enerjisiyle büyük alkış toplayan sanatçı, 19 Mayıs ruhunu müzikle harmanladı.

Işık ve lazer gösterileriyle desteklenen konser boyunca Manavgat semaları adeta aydınlandı. Özellikle genç kitlenin enerjisi gece boyunca hiç düşmedi.

Manavgat'tan 19 Mayıs'ta Atatürk Yürüyüşü Mesajı5

Başkan Kara: “Atatürk’ün Yürüyüşünü Sürdüreceğiz”

Konser öncesi sahneye çıkan Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, gençliğe yönelik duygu dolu bir konuşma yaptı. Kendi gençliğinde 19 Mayıs törenlerinde okuduğu şiirden dizelerle başlayan konuşmasında Başkan Kara, 19 Mayıs ruhunun bugünün gençliğinde de canlı olduğunu vurguladı.

Kara, “Samsun’da başlayıp Anadolu’da dalga dalga büyüyen ve 9 Eylül 1922’de Akdeniz’e birilerini döken Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliği, merhaba! 106 yıl önce Samsun’dan başlayan ve bugün hâlâ yüreklerde süren Atatürk’ün yürüyüşünü, milyonlarca gençle birlikte sürdüreceğiz. Ne mutlu bize ki Atatürk’ün gençliği var. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullanarak büyük alkış aldı.

Başkan Kara, konuşmasında eşitlik, adalet, emek ve özgürlük vurgusu yaparak, Anadolu’nun tüm gençleri için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Manavgat’tan 19 Mayıs’ta “Atatürk Yürüyüşü” Mesajı 3

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız