Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Manavgat Adına Bir Gurur Daha, Türkiye Kürsüsüne Çıktı

Manavgat Adına Bir Gurur Daha, Türkiye Kürsüsüne Çıktı

İstanbul’da düzenlenen Okul Sporları Gençler B Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda mindere çıkan Manavgatlı güreşçi Mehmet Başkan Bozkurt, 92 kilogramda Türkiye üçüncüsü olarak şehre büyük gurur yaşattı.

İstanbul’da düzenlenen Okul Sporları Gençler B Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda mindere çıkan Manavgatlı güreşçi Mehmet Başkan Bozkurt, 92 kilogramda Türkiye üçüncüsü olarak şehre büyük gurur yaşattı.

KAYNAK: Bülten
Manavgat Adına Bir Gurur Daha, Türkiye Kürsüsüne Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli gençlerin katıldığı Okul Sporları Gençler B Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, heyecan dolu müsabakalara sahne oldu. 12-15 Şubat tarihleri arasında İstanbul Ahmet Cömert Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada Antalya'yı ve Manavgat’ı temsil eden Mehmet Başkan Bozkurt, elde ettiği dereceyle spor camiasında dikkatleri üzerine çekti.

92 Kilogramda Bronz Madalya

13-14 Şubat tarihlerinde mindere çıkan genç sporcu, rakipleri karşısında sergilediği teknik oyunlar ve üstün performansla 92 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncülüğüne uzandı. Manavgat Belediyesi Güreş Kulübü bünyesinde yetişen Bozkurt, zorlu geçen müsabakalar sonucunda bronz madalyayı boynuna takarak başarısını tescilledi.

manavgat-adina-bir-gurur-daha-turkiye-kursusune-cikti

Gelecek İçin Umut Veren Derece

Güreş kulübü yetkilileri ve spor otoriteleri, elde edilen bu derecenin genç sporcunun kariyerinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Gelecekte milli takım düzeyinde başarılar hedefleyen Bozkurt’un bu başarısı, bölgedeki diğer genç sporcular için de motivasyon kaynağı oldu. Disiplinli çalışmasının karşılığını Türkiye kürsüsüne çıkarak alan genç güreşçi, şampiyona sonunda büyük takdir topladı.

İstanbul’dan madalya ile dönen Mehmet Başkan Bozkurt, Antalya’nın ve Manavgat’ın güreş branşındaki iddiasını bir kez daha kanıtlarken, sporcunun hazırlık süreci ve gelecek şampiyona hedefleri şimdiden planlanmaya başlandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız