Antalya’nın yetiştirdiği en büyük spor değerlerinden biri olan Başpehlivan Cengiz Elbeye için vefat yıl dönümünde anlamlı bir tören düzenlendi. Er Meydanı'ndaki asil duruşu ve başarılarıyla gönüllerde taht kuran Elbeye’nin mezarı başında gerçekleştirilen anma etkinliğine; Cengiz Elbeye Güreş Eğitim Merkezi antrenörleri Ali Topal ve Ramazan Bözü ile Korkuteli Güreş Eğitim Merkezi ve Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Ahmet Tunç katıldı. Törende genç sporcuların yoğun katılımı dikkat çekti.

"Geçmişimizi Geleceğimize İyi Anlatmalıyız"
Anma töreninde konuşan güreş antrenörü Ali Topal, efsane pehlivanların hatırasını yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Topal, "Geçmişimizi geleceğimize iyi anlatmalıyız. Onları unutmamalı, unutturmamalıyız" diyerek genç nesillere ata sporunun mirasını aktarma sözü verdi. Hedeflerinin Antalya'dan yeni Cengiz Elbeyeler çıkarmak olduğunu belirten Topal, "Cengiz Elbeye ve Recep Gürbüz ustalarımız gibi güreş sporuna ismini altın harflerle yazdıracak pehlivanlar yetiştireceğiz" dedi.

Cengiz Elbeye Kimdir?
10 Temmuz 1968 tarihinde Antalya'nın Korkuteli ilçesinde doğan Cengiz Elbeye, Türk güreş tarihine damga vurmuş sembol isimlerden biridir.
Güreş hayatına 1982 yılında İstanbul Güreş İhtisas Kulübü'nde başladı ve 4 yıl boyunca minder güreşi yaptı. 1986 yılında Antalya'da yağlı güreşlere başlayarak er meydanına ilk adımını attı.
1994 yılındaki tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde rakibi Ahmet Taşçı'nın 'pes' etmesiyle ilk kez Başpehlivan oldu. 1998 yılında ise yine Ahmet Taşçı'yı yenerek ikinci kez Başpehlivanlık unvanını kazandı ve Altın Kemer taktı.
Beyin tümörü ile mücadele eden Elbeye, 11 Şubat 2010 tarihinde henüz 42 yaşındayken Antalya'da hayata gözlerini yumdu.
İlk Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası Antalya'da Olabilir! Lig Finali Elmalı'da

