Manavgat Açıklarında Şaşırtan Görüntü! 15 Metre Balina Kameralara Yansıdı

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Side açıklarında 15 metre uzunluğunda balina gören amatör balıkçı gördüğüne şaşırdı. Amatör olarak olta balıkçılığı yapan ve yakaladığı balıkları ile denizde karşılaştığı ilginç anları sosyal medya hesabında paylaşan Alperen Uslu, balinayla Side Limanı’nın 10 mil (yaklaşık 20 kilometre) açığında karşılaştı.
“İlk Başta Emin Olamadık”
Yaklaşık 1 aydır bölgede orkinos sürülerinin av verdiğini belirten Uslu, "Biz de bunları takip edip sportif şekilde avlayarak sosyal medyada paylaşıyoruz. Bugün yine Side’den 10 mil açıkta bir balinaya rast geldik. İlk başta emin olamadık, yaklaşınca balina olduğunu gördük" dedi.
Gördüğü balinanın İspermeçet cinsi olduğunu belirterek, daha önce bölgede iki balinaya birlikte rastladığını, bu kez ise yalnız olduğunu aktaran Uslu, "O zaman iki taneydiler. Bu kez yalnızdı. Muhtemelen sürüden ayrılmıştı ya da üreme mevsimi değildi. Bildiğim kadarıyla plankton yani mikroorganizmalarla beslenen bir tür. Bize herhangi bir zararı dokunmadı. Fazla yaklaşmayarak rahatsız etmemeye özen gösterdik. Yaklaşık 50 metre mesafeden çekim yaptık. Tam batarken kuyruğunu göstererek derin mavilere daldı" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.