Antalya'da müteahhitlik yapan Mustafa Bektaş, 2023 yılında Kepez'in Fabrikalar Mahallesi'nde 6 kardeşin ortak olduğu arsaya bina yapmak için sözleşme imzaladı. Bektaş, 15 daire olarak planlanan binadan arsa sahiplerine 7 daire vermek üzere anlaştı. Noter huzurunda yapılan sözleşme sonrasında 2023 yılı Temmuz ayında inşaata başlayan Bektaş, binada ortak olduğu 15'inci dairenin diğer yarı hissesi karşılığında kardeşlere 1 milyon lira verdi.
İnşaat devam ettiği sırada kendisine düşen bazı dairelerin satışı için farklı alıcılarla sözleşme yapan Bektaş, 2024 yılı Nisan ayında kardeşlerin kiraladıkları evden çıkarıldıklarını söyledi.
'Ustaları Kovdular' İddiasıKabası biten, camları, kapıları, elektriği, suyu olmayan, tuğlayla örülü inşaata yerleşen ve tüm çabalara rağmen inşaattan çıkmayan kardeşlerin, çalışmalarına izin vermedikleri ustaları kovdukları iddia edildi.
Polise ve belediyeye başvuran Bektaş, son olarak inşaatı işgal eden kardeşler hakkında şikayetçi oldu ve tahliye davası açtı. 1,5 yıldır inşaatı duran Mustafa Bektaş, satışını yaptığı dairelerin sahiplerine de paralarını ödeyemezken maddi zorluk nedeniyle, devam eden diğer inşaatları da yarım kaldı.
"İnşaattan Çıkaramıyoruz"Sözleşmelerin noter huzurunda yapıldığını aktaran Mustafa Bektaş, "14- 15 aydır bu işgalden dolayı sorun yaşıyorum. Kendilerini çıkaramıyoruz. Polisten, belediyeden, adli makamlardan yardım talep ettim ancak sonuç alamadım. Dava devam ediyor, ne zaman sonuçlanacağı belli değil. Burada arsa sahibi olarak 7 hisse var. Arsa sahipleri ile yüzde 50 oranında anlaştık. 15'inci dairenin parasını 'Bizim borçlarımız var. Yarı hisse karşılığında borçları ödeyelim' diyerek benden para istediler. Ben de buna istinaden borçlarını ödedim" bilgilerini verdi.
"Kabası Bittiğinde İnşaata Taşındılar, 18 Ayda Teslim Edecektim"Bektaş, zor günler yaşadığını dile getirerek, "Kabası bittiğinde arsa sahipleri inşaata taşındı. Bir türlü çıkaramadık kendilerini. 18 ay içerisinde teslim edecektik ama 10 aydan sonra inşaata hiçbir işlem yapamadık. Ustalarla kavga edip, çalıştırmıyorlar. Gelen kişileri 'Çalışamazsınız' diyerek kovuyorlar. Polisi çağırdığımızda kaçıyorlar. Maddi ve manevi çok zararım var. Bunlar yüzünden devam eden diğer işlerim de aksıyor. İnşaat devam ederken satış yaptığım kişiler var. Onlarla da ters düştük" dedi.
İnşaatı bir an önce bitirmek istediğini de sözlerine ekleyen Bektaş, "Adalet istiyorum. Bu kişiler buradan çıkarılırsa, 3- 4 ay içerisinde inşaatı bitirip teslim edeceğim. Hem kendilerine hem sattığım kişilere tapularını vereyim" diye konuştu.