Yangın, dün gece saat 21.30 sıralarında Antalya’nın Kepez ilçesi Erenköy Mahallesi 4866 Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanın en üst katındaki dubleks dairede meydana geldi.
Henüz belirlenemeyen bir nedenle yükselen alevleri fark eden çevre sakinleri, durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekipler Boş Dairede Can Dostumuzu Buldu
Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın esnasında dairede kimsenin bulunmadığı belirlenirken, içeride mahsur kalan bir kedinin dumandan etkilendiği fark edildi. Ekipler tarafından titizlikle dışarı çıkarılan kedi, ev sahibinin yakınına teslim edildi. Islanan ve dumandan etkilenen korkmuş kediyi kucağından indirmeyen vatandaş, can dostunu dakikalarca öpüp sarılarak sakinleştirmeye çalıştı. Dumandan etkilenen kedi, tedavi edilmek üzere ivedilikle veterinere götürüldü.

Mahalle Sakinleri: "Cana Gelmemesine Sevindik"
Yangının gürültüsü ve alevlerin büyüklüğü mahallede büyük korku yarattı. Olay anını anlatan mahalle sakini İlkay Akçabelen, "Mahallede yangın olduğunu duyunca herkes toplandı, araçlar çekildi. İtfaiye zamanında gelip söndürdü. İçeride kimsenin olmaması ve cana bir şey gelmemesi en büyük tesellimiz" dedi.
Bir diğer görgü tanığı Şerife Kendirli ise büyük bir gürültüyle dışarı çıktıklarını belirterek, "Çıkıp baktığımızda alevler ve dumanlar diğer binalara doğru yayılıyordu. Allah’tan itfaiye çabuk geldi ve büyümeden söndürdü" ifadelerini kullandı.

İnceleme Başlatıldı
Yangın sonrası dubleks dairede maddi hasar meydana gelirken, itfaiye ve polis ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek üzere geniş çaplı inceleme başlattı.
Kepez'de Apartman Yangını: 6 Kişi Mahsur Kaldı: "Çatıya Ulaşsaydı Kurtuluş Yoktu"
Kemer’de Korkutan Yangın! Elektrik Malzemeleri Satan Dükkan Alevlere Teslim Oldu
