Akdeniz Gerçek | Antalya | İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Altınkaynak’tan Elektrik Faturası Tepkisi

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Altınkaynak’tan Elektrik Faturası Tepkisi

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı, derinleşen ekonomik kriz ve artan geçim sıkıntısına dikkat çekerek bir basın açıklaması yayımladı.

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı, derinleşen ekonomik kriz ve artan geçim sıkıntısına dikkat çekerek bir basın açıklaması yayımladı.

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Altınkaynak’tan Elektrik Faturası Tepkisi
KAYNAK: Ethem Akdağ

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı, derinleşen ekonomik kriz ve artan geçim sıkıntısına dikkat çekerek elektrik faturalarında uygulanan ek işlem ücretleri ile vade farklarına tepki gösterdi. İlçe Başkanı Oğuz Altınkaynak’ın verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlanan açıklamada, ekonomik sorunların vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkilediği belirtildi. Açıklamada, özellikle emeklilerin maaşlarını ay sonuna kadar yetiştirmekte zorlandığı, esnafın ise borçlanarak ayakta kalmaya çalıştığı ifade edildi. Elektrik faturalarının ödenmesi sırasında karşılaşılan ek ücret ve vade farklarının da vatandaşların üzerindeki ekonomik yükü artırdığı savunuldu.

“Vatandaş Faturasını Ödeyebilmek İçin Para Ödüyor”

Ekonomik sorunların vatandaşların günlük yaşamına doğrudan yansıdığı belirtilen açıklamada, emekli, çalışan, esnaf ve gençlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekildi. Kepez İlçe Başkanı Oğuz Altınkaynak, emeklilerin maaşlarını ay sonuna yetiştirmekte zorlandığını, çalışanların geçim mücadelesi verdiğini ve esnafın borç ve faiz yükü altında ayakta kalmaya çalıştığını ifade etti.

Elektrik faturalarına da değinen Altınkaynak, bazı bankalarda ödeme sırasında 30 ila 110 lira arasında ilave işlem ücretleri bulunduğunu savundu. Elektrik şirketlerinin kendi ödeme kanallarında ise vade farkı adı altında ek bedeller çıkarılabildiğini belirtti. Altınkaynak, “Vatandaş elektriği kullanıyor, faturasını ödüyor; fakat faturasını ödeyebilmek için bile ayrıca para ödemek zorunda bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

“Ekonomik Yük Dar Gelirlinin Sırtına Yıkılıyor”

Yapılan açıklamada ekonomik eşitsizliğe de dikkat çekildi. Altınkaynak, vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığı bir dönemde bazı kesimlerin refahının korunduğunu ileri sürdü. Altınkaynak, insanların zenginleşmesine karşı olmadıklarını belirterek itirazlarının, ekonomik yükün dar gelirli vatandaşların üzerine bırakıldığı bir düzene yönelik olduğunu söyledi.

Hükümetin önceliğinin vatandaş olması gerektiğini savunan Altınkaynak, ekonomik politikaların milletin üzerindeki yükü azaltması gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti Kepez’den Yetkililere Sorular

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı açıklamasında, yetkililere çeşitli sorular da yöneltildi. Açıklamada, elektrik faturasını ödemekte zorlanan emeklilerin, ay sonunu getirmeye çalışan çalışanların ve faiz ile kredi borçları altında bulunan esnafın ne zaman öncelik haline geleceği soruldu. Ayrıca vatandaşın cebinden yeni ödemeler çıkarılması yerine, mevcut gelirinin korunması için adım atılması çağrısında bulunuldu.

“Vatandaşın Cebinden Elinizi Çekin”

İYİ Parti Kepez İlçe Başkanlığı açıklamasını, ekonomik adaletsizliğe itiraz edeceklerini belirterek tamamladı. Yapılan açıklamada, vatandaşların alın terinin ve emeğinin korunması gerektiği vurgulanırken, “Vatandaşın cebinden elinizi çekin” ifadesi kullanıldı.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız