İhracı istenen Rıdvan Yıldız’dan suç duyurusu

Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı olan ünlü ceza avukatı Rıdvan Yıldız, CHP Antalya İl Yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.
İhracı istenen Rıdvan Yıldız’dan suç duyurusu

Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı olan ünlü ceza avukatı Rıdvan Yıldız, CHP Antalya İl Yönetimi hakkında siyasi partiler yasasına aykırı işlem iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

"İhraç Edilmedim"

CHP’den ihraç edildiği iddiaları hakkında Akdeniz Gerçek Gazetesi’ne konuşan Rıdvan Yıldız, “Bana savunma yapmam gerektiği söylendi ben de neden savunma yapacağımı sorduğum bir ihtarnameyi gönderdim. İhraç edilmedim” demişti.

O Haber Gerginliği Tetikledi

Son yerel seçimlerde CHP’den Konyaaltı Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Avukat Rıdvan Yıldız, hakkında çıkan “CHP’den ihraç edildi” haberinin gerçeği yansıtmadığını belirterek harekete geçti. İhraç ile ilgili yayımlanan haber sonrası Yıldız, CHP Antalya İl Yönetimi ve Konyaaltı İlçe Başkanı hakkında yasal süreç başlattı.

av-ridvan-yildiz-8akdeniz-gercek.webp

Savunma Talebiyle Başlayan Süreç

Geçtiğimiz Mayıs ayında iddiaya göre CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz’ün siyasi partiler yasasına aykırı şekilde Yıldız’dan savunma istemesiyle süreç başladı.

Rıdvan Yıldız’dan İl Yönetimine Dilekçe

Yıldız, CHP Antalya İl Yönetimi’ne sunduğu dilekçede, savunma hakkının ihlal edildiğini ve usulsüzlükler yapıldığını belirtti. Tebligat Kanunu’na aykırı şekilde kendisine bildirim yapılmadığını, savunma hakkının elinden alınarak siyasi haklarının engellendiğini kaydetti.

Suç Duyurusunda Yer Alan İsimler

Yıldız’ın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusunda; CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Eroğlu, Başkan Yardımcısı Hikmet Balaban, Sekreter Umut Yılmaz, üyeler Ahmet Serteser, Ali Çamlıdağ, Bülent Pehlivan, Mansur Kılavuz, Osman Selen ve Selda Kurter yer aldı.

O Dilekçede Şu Bilgiler Yer Aldı:

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ANTALYA İL YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

TALEPTE BULUNAN : Av. Rıdvan YILDIZ

KONU : Usule uygun olmayan tarzda TCK'nun 114 ve 119. Maddelerinin uygulanmasını gerektirecek siyasi hakların kullanılmasının engellenmesinin önlenmesi talebidir

AÇIKLAMALAR :

Konyaaltı İlçe Başkanlığı'nın 2025/183 sayı numaralı bila tarihli SAVUNMA İSTEMİ konulu yazısını 09/03/2025 günü tebellüğ ettim. Yazı içeriğinde sahte olduğu ispatlanmış mahkeme evraklarının alenen dağıtımına ve yayınlanmasına öncülük etmiş olduğum isnadı üzerine ithamı öğrenme hakkımı kullanarak suçlamaların belgeleriyle birlikte somut olarak tarafıma gönderilmesini Antalya 11. Noterliği'nin 09/05/2025 tarihli 12261 Yevmiye nolu ihtarnamesi ile istedim.

Cumhuriyet Halk Partisi Disiplin Yönetmeliğinin 17. Maddesi 1. Fıkrasına göre: İlçe Başkanı şikayette bulunulan partilinin savunmasını isteme hak ve yetkisinde değildir. Sadece yazılı açıklamasını isteme hakkı vardır.

Dolayısıyla Konyaaltı İlçe Başkanı yetki aşımında bulunmak suretiyle görev ve parti suçu işlemiştir. Bununla ilgili olarak hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım.

Disiplin Yönetmeliğinin 19. Maddesinin 4. Fıkrasına göre: Hakkında disiplin kovuşturması açılan partiliden yazılı savunma isteme hakkı İl Disiplin Kurulu yetkisindedir.

Tarafıma, Tebligat Kanunu hükümleri gereğince gerek mernis adresime gerekse ikametinde olduğum Konyaaltı Gürsu Mahallesi muhtarı Özlem SADAY'a herhangi bir tebligat yapılmadığını, Muhtar Hanımı bizzat arayarak öğrendim.

Dolayısıyla, Tebligat Kanunu hükümlerine göre eğer bir tebligat yapılmış ise bu geçerli değildir. Savunma hakkım elimden alınarak siyasi haklarımın kullanılmasının engellenmesinin önlenmesi için işbu dilekçeyi verme zorunluluğu doğmuştur.

İlçe Başkanı, disiplin soruşturması ile ilgili yönetmeliğin 17. Maddesi 6. Fıkrasında belirtilen 2 aylık süre içerisinde tarafıma ithamı öğrenme hakkımı çiğneyerek herhangi bir cevap vermemek suretiyle yasal süreyi geçirmiş olmakla ''Şikayetçinin disipline sevk talebi reddedilmiş sayılır'' hakkımı da kasti olarak çiğnemiştir.

Hakkında şüpheli sıfatıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na zimmet ve ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla 2025/79795 sayılı soruşturma dosyası bulunan ve yine gerçek olmayacak şekilde delege seçiminde oy kullanacak sahte üye düzenlemekten Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2025/79804 sayılı soruşturma dosyası bulunan İlçe Başkanı ile.

Emlak danışmanlığı yapan bir kişiden işini yapmak üzere 250.000,00 TL istediği iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2025/60355 sayılı dosyasında ismi geçen İl Başkanı Nail KAMACI tarafıma karşı yanlı tutum sergilemektedir.

Bu nedenle İl Yönetim Kurulu toplantısında tarafıma ait bu konu gündeme alındığında kurula başkanlık etmemesi talebimdir. Usule uygun olmayarak hakkımda tesis edildiğini sosyal medya açık kaynaklarından öğrendiğim tedbirli olarak partiden kesin çıkarma kararının Siyasi Partiler Kanunu 59. Maddesi gereğince kaldırılması talebim mevcuttur. Konunun yasal süresi içerisinde ( 7 gün ) karara bağlanılarak tarafıma ivedi olarak bildirilmesini talep ediyorum.

Bilgi Edinme Kanunu'nun ilgili hükümleri gereğince haberim ve bilgim olmadan hakkımda yapıldığı İl Disiplin Kurul Başkanı tarafından tarafıma bildirilen tebligat dahil tüm işlemlerin TCK 114/1 ve 119/1-c,e maddelerindeki haklarımı kullanabilmek için ivedilikle yukarıda yazdığım avukatlık ofisim adresime gönderilmesini, sosyal medyada çıkan ve tarafıma tebliğ olduğu yazılan ancak tebliğ edilmemiş olan yazılarla ilgili olarak ilgili basın kuruluşu hakkında yasal işlemleri başlatmak üzere bu bilginin kim tarafından basına sızdırıldığını tarafıma bildirilmesini arz ve istirham ederim. 26/09/2025

AVUKAT RIDVAN YILDIZ
EK-1: İhtarname ve Disiplin Kuruluna sevke dair belge

VE SUÇ DUYURUSU İLE İLGİLİ BÖLÜM

ANTALYA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

ŞİKAYETÇİ : Rıdvan YILDIZ

VEKİLİ : Av. Ersun YILDIZ

ŞÜPHELİLER : 1) Nail KAMACI , Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı
İbni Sina Caddesi Gebizli Mahallesi 1107. Sokak No: 1, 07300 Muratpaşa / Antalya

2) Demet GÜNDÜZ CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Arapsuyu Mh., 663.Sk Niyazi Abay Apt. NO:40 D:3 Konyaaltı/ANTALYA

3) Hüseyin EROĞLU , CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Başkanı İl Başkanı ile aynı adreste.

4) Hikmet BALABAN CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı
İl Başkanı ile aynı adreste.

5) Umut YILMAZ , CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Sekreteri İl Başkanı ile aynı adreste.

6) Ahmet SERTESER , CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Üyesi İl Başkanı ile aynı adreste.

7) Ali ÇAMLIDAĞ, CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Üyesi İl Başkanı ile aynı adreste.

8) Bülent PEHLİVAN , CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Üyesi İl Başkanı ile aynı adreste.

9) Mansur KILAVUZ , CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Üyesi İl Başkanı ile aynı adreste.

10) Osman SELEN, CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Üyesi İl Başkanı ile aynı adreste.

11) Selda KURTER , CHP Antalya İl Disiplin Kurulu Üyesi İl Başkanı ile aynı adreste.

KONU : 1) Hukuka aykırı şekilde Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi (TCK 114-119/1-c,e)

AÇIKLAMALAR :

Antalyakorfez.com sitesinde 25/09/2025 tarihinde saat 15:39'da yayınlanan haberle ilgili olarak bir arkadaşımın müvekkilimi cep telefonuyla arayıp ''haberin var mı? sizi partiden ihraç etmişler'' demesi üzerine müvekkilim; ''haberim yok böyle bir şey de olamaz zira savunmam alınmadı, bana herhangi bir tebligata gelmedi '' şeklinde cevap vermiştir. Bilahare, birçok kişi ilgili haberi müvekkilime göndermiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Disiplin Yönetmeliği 17/1 maddesine göre İlçe Başkanı hakkında şikayette bulunulan partilinin olayla ilgili yazılı açıklamasını ister, partiliye açıklamak için yedi (7) gün süre verilir. Müvekkilime Konyaaltı İlçe Başkanlığı'nın 2025/183 sayı numaralı bila tarihli savunma istemli konulu yazısı 09/05/2025 günü tebliğ edilmiştir.

Müvekkilim yazı içeriğinde sahte olduğu ispatlanmış mahkeme evraklarının alenen dağıtımına ve yayınlanmasına öncülük etmiş olduğu isnadı ile ve Disiplin Yönetmeliği'nin 15. Maddesinin E fıkrasına göre parti adaylarına karşı yada başka parti adaylarından yana açık veya gizli çalışmak suçlamasıyla itham edilmiştir.

İthamı öğrenme hakkı gereği suçlamaların belgeleriyle birlikte somut olarak tarafıma gönderilmesini Antalya 11. Noterliğinin 09/05/2025 tarihli 12261 Yevmiye nolu ihtarnamesi ile istemiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Disiplin Yönetmeliği'nin 17/1 maddesine göre İlçe Başkanı şikayette bulunulan partilinin savunmasını isteme hak ve yetkisinde değildir. Sadece yazılı açıklamasını isteme hakkı vardır. Müvekkilimin hakkındaki ithamı öğrenmek amacıyla Konyaaltı İlçe Başkanı Demet GÜNDÜZ'e gönderdiği ihtarnameye cevap verilmemiştir.

Dolayısıyla müvekkilim hakkındaki ithamı öğrenememiştir. Bu nedenle İlçe Başkanlığı'na açıklama yapamamıştır. Bu husus savunma hakkından vazgeçti olarak değerlendirilerek müvekkilim hakkında bilgisi ve haberi olmaksızın gerek mernis adresine gerekse de ikametinde olduğu Konyaaltı Gürsu Mahallesi muhtarı Özlem SADAY’a herhangi bir tebligat yapılmadan, dolayısıyla Tebligat Kanunu hükümlerine aykırı şekilde hareket edilerek, savunma hakkı elinden alınarak siyasi haklarının kullanılmasının engellenmesi eyleminde bulunulmuştur.

Oysa ki Disiplin Yönetmeliğinin 19/4 maddesine göre hakkında disiplin kovuşturması açılan partiliden İl Disiplin Kurulu yazı ile savunmasını ister. Bu yazıda cezanın istenmesine neden olan eylemler ile uygulanması istenene disiplin cezası açıkça gösterilir. Disiplin Yönetmeliğinin 19/5 maddesine göre savunma yazılı veya sözlü olarak yapılabilir.

Savunma süresi savunmaya çağrı yazısının ilgiliye tebliğ tarihinden başlamak üzere onbeş (15) gündür. Somut olayda tebliğ söz konusu değildir. Dolayısıyla eğer bir tebligat çıkarıldı ise Tebligat Kanunu hükümlerine aykırı davranılmıştır. Bu olguyu "tebliğ yapılamadı, savunma süresi geçirildi" şeklinde değerlendirmek mevzuat hükümlerine açıkça aykırı davranmak anlamına gelir ki sonuçta yapılan işlem yok hükmündedir.

Müvekkilimin siyasi partiden ayrılmaya zorlayarak siyasi haklarının kullanılmasını engelleyen ve birden fazla kişi tarafından birlikte işlenen eylem Türk Ceza Kanunu'nun 114 ve 119/1-c,e fıkralarına aykırılık teşkil eder. İşbu nedenle müracaat zorunluluğu hasıl olmuştur.

İSTEM VE SONUÇ : Şüpheliler hakkında kovuşturma yapılması için gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim. 29/09/2025

ŞİKAYETÇİ VEKİLİ AVUKAT ERSUN YILDIZ

EK-1: Vekaletname örneği
EK-2: Konyaaltı CHP İlçe başkanlığı tarafından gönderilen yazı
EK-3: Noter İhtarnamesi

Kaynak:Hatice Akkılıç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.