Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Hasyurt Tarım Fuarı 30 Bin Ziyaretçi ile Rekor Kırdı

Hasyurt Tarım Fuarı 30 Bin Ziyaretçi ile Rekor Kırdı

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olan Hasyurt Tarım Fuarı, 27. kez 8-10 Mayıs tarihlerinde Finike’de düzenlendi. İşte detaylar.

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olan Hasyurt Tarım Fuarı, 27. kez 8-10 Mayıs tarihlerinde Finike’de düzenlendi. İşte detaylar.

Hasyurt Tarım Fuarı 30 Bin Ziyaretçi ile Rekor Kırdı

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olan Hasyurt Tarım Fuarı, 27. kez 8-10 Mayıs tarihlerinde Finike’de düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike Belediyesi, Antalya Tarım Konseyi, Kumluca Ticaret Borsası ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonunda gerçekleştirilen fuar, Tarım ve Orman Bakanlığı, Antalya Ticaret Borsası ve diğer paydaşların desteğiyle 3 gün boyunca 30 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Yeni Tarım Teknolojileri ve Ürünler Ziyaretçilere Sunuldu

Fuarda, 6 bin metrekare alanda tohumdan gübreye, zirai ilaçtan sulama sistemlerine, sera konstrüksiyonlarından fideye kadar birçok sektörden 81 katılımcı yer aldı. Ziyaretçiler, tarımla ilgili yeni hizmet ve ürünleri inceleyerek katılımcı firmalar ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde soru ve önerilerine karşılık buldu. Yeni iş ve ticari birlikteliklerin kurulduğu fuarda, tarım teknolojileriyle ilgili yenilikler de ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

3 Gün Boyunca Tarım Konuşuldu

Fuarda aynı zamanda çok sayıda etkinlik düzenlendi. Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım moderatörlüğünde düzenlenen ve genç çiftçilerin katıldığı “Söz Çiftçide” panelinde çiftçilerin üretmek için yaptıkları mücadele paylaşıldı. BATEM uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen Narenciye Yetiştiriciliği programında narenciyede görülen hastalıklardan aşılamaya birçok konu gündeme geldi. Bölgedeki ziraat odası başkanlarının katılımıyla ATB Basın Danışmanı Vahide Emel Yanık moderatörlüğünde düzenlenen “Batı Antalya Tarımı” başlıklı panelde ziraat odası başkanları tarım sektöründe yaşanan sorunları ve sektör paydaşlarının beklentilerini dile getirdi. Tarım GES uygulamaları panelinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililer güneş enerji sistemleri uygulamaları ve desteklerini anlattı.

Çiftçi Aileler Yarıştı

Hasyurt Tarım Fuarı’nda Antalya Tarım Konseyi, Finike Belediyesi ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle ‘’Çiftçi Aileler Yarışıyor’’ ödüllü bilgi yarışması düzenlendi. 6 çiftçi ailenin yarıştığı bilgi yarışmasında, Elmalı’dan Alptekin ailesi birinci olurken Demre’den Peker ailesi ikinci, Finike’den Çiloğlu ailesi ise üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan aileye 10 bin, ikinci olan aileye 7 bin 500, üçüncü olan aileye 5 bin, katılımcı ailelere 2 bin 500 TL para ödülü verildi. Yarışmada dereceye giren ailelere ödülleri Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve Antalya Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılan ailelere çeşitli hediyeler de verildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız