Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu’nun (GGK) Batı Akdeniz Bölge Toplantısı’na gerçekleştirildi. TOBB Antalya GGK İcra Kurulu Başkanı Ramazan Dikmen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya OSB Başkanı Hasanali Gönen, TOBB GGK Başkanı Turgut Konukoğlu ve TOBB GGK Üst Kurul Üyeleri katıldı.
“Veri Varsa Başarı da Vardır”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hacısüleyman, “Çağımız genç girişimcilerin çağı, jeopolitik dengeler değişiyor, yeni bir düzen kuruluyor. Orta Doğu diyoruz ama bu tanım bile bize değil, başkalarına göre yapılıyor. Bu da bize şunu gösteriyor: Bazı ülkeler sadece coğrafyamızı değil, teknolojiyi ve dijital dönüşümü de şekillendiriyor. Biraz geç kalmış olabiliriz, ancak artık sizler varsınız. Girişimci gençler olarak hem kendi şirketlerinizde hem de aile işletmelerinizde büyük bir sorumluluk taşıyorsunuz. Dünyaya yetişmek, hatta öncülük etmek... Bu zorlu yolda yalnız değilsiniz. Ailenizden, çevrenizden, büyüklerinizin tecrübelerinden ilham alın. Unutmayın, ortak akıl her zaman en güçlü yol göstericidir. Ve en önemlisi, kararlarınızı sezgilerinizle değil, verilerle destekleyin. Çünkü veri varsa, başarı da vardır.” dedi.

Cumhur İttifakı'nda Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Çatlağı! MHP'den Soru Önergesi
“Girişimcilik Kültürüne Doğrudan Katkı”
ASO Başkanı Seyit Ardıç ise TOBB Genç Girişimciler Kurulu’nun yerelde ve ulusalda girişimcilik kültürüne katkı sağladığını belirterek, “Bugün farklı sektörlerden yaklaşık 8 bin genç girişimcimiz, oda ve borsalarımızın koordinasyonunda yerelde girişimcilik kültürünün gelişimine doğrudan katkı sağlamaktadır. TOBB Genç Girişimciler Kurulumuz, sadece ülkemizin değil, ülkemizin yer aldığı coğrafyada proje kapasitesi ve üye sayısıyla en kapsamlı aktör konumundadır. Genç girişimcilerimiz; yenilikçi bakış açıları, enerjileri ve kararlılıklarıyla iş dünyasının en dinamik kesimini oluşturuyor” diye konuştu.
“Ürettiklerimizi Çevremizle Paylaşan Bir Nesiliz”
TOBB Antalya GGK İcra Komitesi Başkanı Ramazan Dikmen ise gençlerin yalnızca takip eden değil, üreten ve liderlik vizyonu geliştiren bir nesil olması gerektiğini vurguladı. Dikmen, “Hepimizin bildiği üzere dünya hızla değişiyor. Teknoloji, ekonomi ve küresel dinamikler alanında yaşanan dönüşümler, bizleri de kendi şirketlerimizde girişimcilikten liderliğe kadar yeni stratejiler ve vizyonlar geliştirmeye zorluyor. Bu vizyonları oluştururken biz gençler olarak yalnızca uzaktan izleyen veya dışarıdan takip eden değil, oyuna katkı koyan, üreten ve ürettiklerimizi çevremizle paylaşan bir nesil olmayı hedefliyoruz” dedi.

KKTC’nin En Büyük İkinci Belediyesi Antalya’da
Katılımcılar OSB’yi Ziyaret Etti
Etkinlikte, “Liderliğin Fütüristik Hali” temasıyla iki oturum gerçekleştirildi. İlk oturum “Gelenekten Geleceğe: Nesiller Arası Liderlik” paneli kapsamında, TOBB GGK Başkanı Turgut Konukoğlu ve TOBB GGK Üst Kurul Üyesi Selim Akın, geçmişin deneyimleri ile geleceğin liderlik vizyonunu tartıştı. İkinci oturum “Liderlikte Yeniden Yapılanma: İnsan, Kültür ve Strateji” başlığıyla, değişen iş modelleri, kurum içi kültürel adaptasyon ve stratejik karar süreçleri ele alındı. Toplantının ikinci gününde katılımcılar, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek sanayi ve üretim yapısını yerinde inceledi. Ardından, dondurma fabrikasına yapılan teknik ziyaret ile genç girişimciler üretim süreçleri hakkında bilgi aldı.