Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Cumhur İttifakı'nda Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Çatlağı!

Cumhur İttifakı'nda Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Çatlağı!

Son günlerde tartışmaların odağında yer alan Antalya Atatürk Devlet Hastanesi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi sundu.

Son günlerde tartışmaların odağında yer alan Antalya Atatürk Devlet Hastanesi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi sundu.

KAYNAK: Tayfun Akyatan
Cumhur İttifakı'nda Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Çatlağı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan Antalya Atatürk Devlet Hastanesi yıkımı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması için hazırlanan önergede, Antalya’nın sağlık altyapısına dikkat çekildi. MHP Antalya Milletvekili Durgun, "Sağlık hizmet politikasının temel amacı, insan odaklı bir yaklaşımla bireylerin ve toplumun sağlık hakkını en üst düzeyde korumak, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkin çözümler sunarak vatandaşların sağlığını korumak, geliştirmek ve herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmetine erişim sağlamaktır. Antalya ilimizin nüfusu kayıtlara ortalama 2 milyon 750 bin olarak geçse de yakın illerden gelen vatandaşlarımız ve turizm amaçlı gelen ziyaretçileri de göz önünde bulundurduğumuzda bu sayı 10 milyona çıkmaktadır." dedi.

DURGUN’DAN BAKANLIĞA 6 KRİTİK SORU

MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

1- Antalya Şehir Hastanesi'nin açılışından bu yana il bazında sağlık hizmetlerinde nasıl bir değişim gözlemlenmiştir? Hasta memnuniyeti ve hizmet kalitesi açısından elde edilen veriler nelerdir?
2- Antalya Atatürk Devlet hastanesinin akıbeti ile ilgili bakanlığınızın planları nelerdir?
3- Antalya ilimizin ilçelerine yönelik hastane yatırımları planlanmakta mıdır? Eğer planlanıyorsa, bu hastaneler ne zaman hizmete açılacaktır?
4- Antalya ilimizde bulunan 28 özel hastanenin düzenli denetimleri yapılmakta mıdır?
5- İlimizdeki kamu hastanelerine yapılacak olan tıbbi cihaz ve teknoloji yatırımları planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise bu yatırımlar ne zaman hayata geçirilecek?
6- Antalya ilimizdeki kamu hastanelerinin acil servis ve yoğun bakım üniteleri yatak kapasiteleri yeterli midir? Yaşanan yoğunluğu azaltmak ve yatak kapasitelerini artırmak için bakanlık olarak herhangi bir planınız var mı?

cumhur-ittifakinda-antalya-ataturk-devlet-hastanesi-catlagi.webp

ÇETİN: "BİNANIN ÇÜRÜK RAPORLARI MEVCUT"

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’den son yaptığı açıklamada, "300 yataklı yeni hastanenin süreci başladı. Hiç kimsenin hayatını tehlikeye atamayız. Binanın çürük raporları mevcut. Artık hizmet vermeye devam etmesi mümkün değil" demişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız