Antalya'nın Demre ilçesinde yaşanan şiddetli yağış ve sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, afetin yaralarını sarmak üzere harekete geçti. Tarım alanları ve yerleşim yerlerinde ağır hasara yol açan su baskınlarının izlerini silmek için Çevreli Mahallesi'nde geniş çaplı onarım ve tespit çalışmaları başlatıldı.
Çevreli Mahallesi'nde Ağır Bilanço
14 Ekim'de etkili olan fırtına ve sağanak yağış, Demre'nin Çevreli Mahallesi'nde yaşamı durma noktasına getirdi. Sel sularının yerleşim alanlarını ve tarım arazilerini vurması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Sosyal Hizmetler, Tarımsal Hizmetler, İtfaiye ve ASAT ekipleri bölgeye sevk edildi. Afetin ilk anlarından itibaren sahada görev alan ekipler; ev, ahır ve seralarda zarar gören eşyalar ile tarımsal ürünleri kayıt altına almaya başladı. Devrilen ağaçlara ve tahrip olan altyapıya yönelik temizlik ile onarım çalışmaları ise aralıksız sürüyor.
Yurttaşın Kapısı Çalınıyor, Tarımsal Destek Sağlanacak
Afetzedelerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Funda Alparslan Talay, gece boyunca yüzlerce personel ve iş makinesiyle sahada olduklarını, yurttaşların ihtiyaçlarını tek tek belirlediklerini ifade etti.
Tarımsal Hizmetler Dairesi'nde görevli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan ise tarımsal zararın boyutuna dikkat çekerek, "Üreticilerimizin seralarını dolaşıp tespit yapıyoruz. Çok fazla ürün kaybı var. Seraları tahrip olan üreticilerimize sera naylonu desteğinde bulunacağız" dedi.
Üreticinin Mahsulü Çamur ve Su Altında Kaldı
Bölgedeki seraları büyük hasar alan üreticiler, afetin şiddetini ve yaşadıkları çaresizliği anlattı. 5 dönümlük kapalı serasında biber ekili olan genç çiftçi Hüseyin Demirel, komşu seralarla birlikte alanda göçükler oluştuğunu belirterek belediye ekiplerinin ilk dakikalardan itibaren yanlarında olmasının kendilerine güç verdiğini vurguladı.
Kapya biber ektiği 8 dönümlük arazisi sular altında kalan Sultan Yapıcı ise felaketin boyutlarını şu sözlerle özetledi: "İki saat süren dolu ve yoğun yağışın ardından tarım alanlarımız sular altında kaldı. Dağlardan sürüklenen taş, toprak ve molozlar seraların içine doldu. Sular hâlâ çekilmedi ancak belediye ekiplerinin sabahın erken saatlerinde gelerek hızlıca hasar tespiti yapması bizleri yalnız bırakmadıklarını gösterdi."