Akdeniz Gerçek | Antalya | CHP’li Coşar Okullardaki Servis ve Temizlik Krizini Meclis’e Taşıdı!

CHP’li Coşar Okullardaki Servis ve Temizlik Krizini Meclis’e Taşıdı!

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen devlet okullarındaki hijyen, güvenlik ve fiziki eksiklikleri TBMM gündemine taşıdı. Coşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yanıt bekliyor.

CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen devlet okullarındaki hijyen, güvenlik ve fiziki eksiklikleri TBMM gündemine taşıdı. Coşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den yanıt bekliyor.

CHP’li Coşar Okullardaki Servis ve Temizlik Krizini Meclis’e Taşıdı!
KAYNAK: Bülten

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aliye Coşar, önergesinde devlet okullarında temizlik malzemesi, güvenlik ve altyapı eksikliklerinin sürdüğünü belirterek, öğrencilerin sağlığını ve eğitim kalitesini tehlikeye atan iddialara dikkat çekti. Ayrıca bazı okullarda velilerden “bağış” adı altında ücret talep edildiği yönündeki şikâyetleri de Meclis’e taşıdı.

“Bağış Adı Altında Ücret Talep Ediliyor mu?”

Coşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in defalarca "zorunlu bağış alınamaz" açıklamasına rağmen, yasa dışı uygulamaların yaygın şekilde devam ettiği iddialarına dikkat çekti. Okul yöneticilerinin temizlik malzemesi, klima, boya ve sıra gibi ihtiyaçlar için velilerden "bağış" adı altında ücret talep ettiği iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

akdenizgercekchpli-cosar-okullardaki-2.webp

CHP’li Coşar: “Bakanlık Sınıfta Kaldı”

Milletvekili Coşar, okulların fiziki ihtiyaçlarının karşılanmasının velilerin değil, Bakanlığın asli görevi olduğunu vurguladı. Coşar, temizlik malzemesi eksikliği ve taşımalı sistemde yaşanan aksaklıklar nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşadığını belirtti:

“Okullar açılmasına rağmen taşımalı sistemde ihalelerin sonuçlanmaması nedeniyle, öğrenciler servis sıkıntısı yaşamaktadır. Bu ekonomik ortamda velilerin servis ücretlerini karşılaması mümkün değildir. Taşımalı sistemdeki aksaklıklara bir an önce çözüm bulunmalı, kış gelmeden öğrencilerin mağduriyetleri giderilmelidir.”

akdenizgercekchpli-cosar-okullardaki-3.webp

Bakan Tekin’e Sorularını Sıraladı

Aliye Coşar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

Bütçe Yeterliliği: 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için devlet okullarının temel fiziki ihtiyaçları için tahsis edilen bütçe yeterli midir?

Temizlik Personeli Açığı: Ülke genelinde temizlik personeli olmayan devlet okulu var mıdır?

Güvenlik Personeli Yetersizliği: Okulların güvenlik ihtiyacını karşılamak için görevlendirilen personel sayısı yeterli midir?

Sağlık ve Güvenlik Riski Araştırması: Temizlik ve güvenlik eksiklikleri nedeniyle öğrencilerin yaşadığı sağlık riskleri araştırıldı mı?

Zorunlu Bağış İddiaları: Okul yöneticilerinin velilerden zorunlu bağış veya hizmet bedeli talep ettiği iddiaları doğru mudur?

Hazırlık Sürecindeki Denetimler: Eğitim yılı başında okulların fiziki olarak hazır olmaması denetimlerdeki eksikliklerle mi ilgilidir?

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız