Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Antalya | CHP’den AKP’ye Ağır Cumhuriyet Eleştirisi! “80 yılda yapılanları 20 yılda yok etmiştir”

CHP’den AKP’ye Ağır Cumhuriyet Eleştirisi! “80 yılda yapılanları 20 yılda yok etmiştir”

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “80 yılda yapılanları AKP özelleştirme adı altında birer birer satıp peşkeş çekerek 20 yılda yok etmiştir” dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “80 yılda yapılanları AKP özelleştirme adı altında birer birer satıp peşkeş çekerek 20 yılda yok etmiştir” dedi.

CHP’den AKP’ye Ağır Cumhuriyet Eleştirisi! “80 yılda yapılanları 20 yılda yok etmiştir”

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ulusal Yükseliş Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninde konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, iktidar partisi AKP’yi ağır bir dille eleştirdi. AKP’nin Cumhuriyet ile elde edilen kazanımları 20 yılda tükettiğini ifade eden Kamacı tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.  

“AKP 80 Yılda Yapılanları 20 Yılda Yok Etti” 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet meydanında ki anıta çelenk sunma törenine CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl yöneticileri milletvekilleri Cavit Arı, Aliye Çoşar, Mustafa Erdem Aykut Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları, yöneticiler ve partililer katıldı. Çelenk töreninin ardından konuşan CHP İl Başkanı Kamacı, “Cumhuriyetin Kuruluşunun hemen ardından gerçekleştirilen atılımlar, ekonomik zaferlerle taçlandırmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tam manasıyla bağımsızlığını ilan etmiştir. 80 yılda yapılanları AKP özelleştirme adı altında birer birer satıp peşkeş çekerek 20 yılda yok etmiştir. Beton ekonomisi uygulamaları ile ekilebilir tarım arazilerimiz, dağlarımız, ovalarımızı sularımız birer birer yok edilmiş ve hala son kalan değerlerimiz yok edilmeye çalışılmaktadır” dedi.

“Emellerine Ulaşamayacaklar”

Kendisini dinleyen partililere AKP’ye yönelik eleştirileri üzerinden seslenmeye devam eden Kamacı, “Tam bağımsız bir Türkiye hayali varken Amerikan uşağı Fetocuların izinden yürüyüp Eğitimi, laiklikten uzaklaştıran anlayışlara halkımız hiçbir zaman izin vermeyecektir. Yeni doğan bebeklerimizi bile kar hırsıyla ölüme yollayan bu zihniyetler, 20 yıllık yönetim anlayışının eseridir. Milletimiz laik cumhuriyetimiz, ulusal birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz konusunda duyarlıdır. Bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır ki, demokrasinin olanaklarını Cumhuriyeti tahrip etmek, Cumhuriyetin temellerini zayıflatmak, laik Cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanmak isteyenler emellerine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır” diye konuştu. 

“Demokrasinin Eksik Kaldığı Hiçbir Rejim Millet Egemenliğini Sağlayamaz”

Kamacı konuşmasının devamında, “101 yıl önce millet egemenliği için yola çıkan Büyük Atatürk ve yol arkadaşlarının izinden giden bizlere, bugün önemli bir görev düşmektedir. Bu görev, öncelikle Cumhuriyeti tüm kurum ve kuruluşlarıyla yeniden inşa etmek, ardından da onu, demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun en önemli adımı olsa da demokrasinin eksik kaldığı hiçbir rejim, tek başına millet egemenliğini sağlayamaz” ifadelerine yer verdi. 

Anayasa Tepkisi

Kamacı konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: 

“Bugün Anayasanın ilk dört maddesini tartışmaya açmak bu vatana ihanettir. Kimse unutmasın ki, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olduğu sürece bu maddeler asla değiştirilemeyecektir. Şartlar zor ve çetin olabilir. Ancak unutmayınız ki, Büyük Atatürk’ün yolundan yürüyenlere, yorulmak yakışmaz. Vatanseverler yorulmayacak, kadınlar, gençler, erkekler yorulmayacak. Bilinmeli ki, bugünden daha kararlı, bugünden daha cesaretli olacağız. Mutlaka başaracağız. Cumhuriyetimiz dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır ve yaşatacaktır.”
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız