Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan Paylaşım: “Atatürk’ün Partisi Milletimize Emanettir”

CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan Paylaşım: “Atatürk’ün Partisi Milletimize Emanettir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı, Genel Başkan Özgür Özel’in “Atatürk’ün Partisi Milletimize Emanettir” başlıklı açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı, Genel Başkan Özgür Özel’in “Atatürk’ün Partisi Milletimize Emanettir” başlıklı açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

KAYNAK: Haber Merkezi
CHP Antalya İl Başkanlığı’ndan Paylaşım: “Atatürk’ün Partisi Milletimize Emanettir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı, Genel Başkan Özgür Özel’in “Atatürk’ün Partisi Milletimize Emanettir” başlıklı açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı. Açıklamada, Türkiye’de 19 Mart’ta yaşanan gelişmeler “sivil darbe” olarak nitelendirildi.

“Darbeciler Bu Kez Yargı Cübbeleriyle Geldiler”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklamasında seçimle gelenlerin seçimle gitmek istemediğini belirterek, yargı eliyle siyasete müdahale edildiğini ifade etti.
Özel, “Darbeciler bu kez, tankla ya da postalla değil, yargı cübbeleriyle geldiler. Seçimle gelen ancak seçimle gitmek istemeyen bir avuç insan, korktukları rakiplerini hapse atarak Türkiye’yi büyük bir siyasi ve ekonomik krizin karanlığına sürüklediler.” dedi.

“Bu Dava Hukuki Değil, Siyasidir”

Açıklamada, CHP’ye yönelik sürecin hukukla değil, siyasi hesaplarla yürütüldüğü vurgulandı.
Özel, “Bu dava hukuki değildir, tamamen siyasidir. Amacı son seçimlerin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni durdurmak ve Cumhurbaşkanı adayını engellemektir.” ifadelerini kullandı.

“Atatürk’ün Partisinin Kapatılmasını Talep Edecek Kadar Şuurlarını Kaybettiler”

CHP lideri, partinin kapatılmasına yönelik girişimleri sert sözlerle eleştirdi:“Darbeciler bugün, tapusu Mustafa Kemal Atatürk’e kayıtlı olan, Türkiye’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapatılmasını talep edecek kadar şuurlarını kaybettiler.”

Özel, yaşananların bir “İBB soruşturması” değil, doğrudan demokratik siyasete müdahale olduğunu belirtti.

“Bu Bir İddianame Değil, Siyasete Muhtıradır”

Yargı sürecini “muhtıra” olarak niteleyen Özel, yaşananların hukuki değil, siyasi ihtirasların sonucu olduğunu söyledi:“Bu bir iddianame değil, darbecilerin siyasete yönelik bir muhtırasıdır. Yaşadığımız kötülüklerin sebebi asla hukuki değildir, bir kişinin siyasi ihtiraslarından ibarettir.”

“Atatürk’ün Partisi Milletimize Emanettir”

Özgür Özel, açıklamasının sonunda partiye yönelik baskılara karşı direnç mesajı verdi:“Partimizi en son 12 Eylül’de Kenan Evren kapatmaya kalktı, milletimizle birlikte yeniden açtık. Biz, geçmişte çok bedel ödedik, bugün de ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Ama millete inanmaktan ve güvenmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Atatürk’ün partisi milletimize emanettir.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız