Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | CHP 23 Yıl Sonra Yeni Binasına Kavuşuyor

CHP 23 Yıl Sonra Yeni Binasına Kavuşuyor

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı binası yıkılıp yeniden yapılacak. İl Başkanlığı binasının bitişik parselini satın alan CHP Antalya İl Başkanlığı 2001 yılında yapılan binayı yıkarak yeniden yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı binası yıkılıp yeniden yapılacak. İl Başkanlığı binasının bitişik parselini satın alan CHP Antalya İl Başkanlığı 2001 yılında yapılan binayı yıkarak yeniden yapacak.

CHP 23 Yıl Sonra Yeni Binasına Kavuşuyor

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı, mevcut il binasının komşu parselini satın alarak yeni il binasının partiye kazandırılması için önemli bir attı. Muratpaşa Tapu müdürlüğünde CHP Antalya İl Sekreteri Şenay Demiralay ve il Saymanı Erdem Uğur tarafından tapu işlemleri gerçekleştirildi.  Konu hakkında açıklama yapan İl Saymanı Erdem Uğur, “Partililerimizin 23 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. Mevcut il Binamız fiziksel açıdan yetersizdi. Geçmiş dönemlerde yeni il binası için birçok girişimlerde bulunuldu ancak sonuca ulaşılamamıştı. CHP Antalya İl Başkanımız Nail Kamacı ve Yönetim Kurulumuzun çabaları sayesinde komşu parseli satın alarak yeni binamızın yapımı için önemli bir adım attık. Yeni il binamızın inşaatına kısa sürede başlayarak tüm partililerimizi gurur duyacağı Antalya’mıza ve partimize yakışır bir hizmet binası inşa edeceğiz,  tüm Antalya’mıza ve örgütümüze hayırlı olmasını dilerim ” dedi.

PARTİ BİNASININ SÜRECİ

Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait olan Memurevleri Mahallesi’ndeki İl Başkanlığı binası ve olduğu alana 12 Eylül 1980’de el konulmuştu. Mevcut binanın yerinde eski bir bina olduğu biliniyor. 1993 yılında Deniz Baykal’ın CHP’yi Kurultay ile tekrar açması sonrası, Hazine’ye müracaat edilerek alan ve eski bina yeniden CHP’nin kullanımına girmişti. 2001 yılında şu an Muratpaşa Belediye Başkanı olan Ümit Uysal’ın İl Başkanlığı döneminde, il örgütünün aldığı karar ile eski bina yıkılarak mevcut bina yapılmıştı. Binanın yapılış aşamasında ise Cender Otel’de düzenlenen parti yemeğinde katılımcılarından dönemin parası ile 250 bin Lira alınmıştı. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul ise 1 milyon TL bağış yapmıştı. İl Başkanı Ümit Uysal, İl Başkan Yardımcıları Ömer Melli, Şerafettin Şahin, Ömer Dinç diğer partililerin yaptıkları bağışlar dışında ayni yardımlarda bulunanlarla mevcut binayı yapmışlardı.


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız