Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | BAŞKANLARDAN ÖZER’E CILIZ DESTEK

BAŞKANLARDAN ÖZER’E CILIZ DESTEK

İstanbul’un Esenyurt ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Ahmet Özer bölücü t*rör örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesi ile tutuklanırken, Özer’in tutuklanması ile ilgili Antalya’da CHP’li belediye başkanlarının refleksi gecikti.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Ahmet Özer bölücü t*rör örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesi ile tutuklanırken, Özer’in tutuklanması ile ilgili Antalya’da CHP’li belediye başkanlarının refleksi gecikti.

BAŞKANLARDAN ÖZER’E CILIZ DESTEK

Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanı ve 16 belediye başkanı olan CHP’de X hesapları üzerinden yapılan araştırma Esenyurt’a yapılan operasyon, tutuklama ve kayyım atamasına tepkinin yetersizliğini gözler önüne serdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Başkan Özer’in gözaltına alındığı 30 Ekim 2024 Çarşamba günü günboyu açıklama yapmadı, sosyal medyasından konuya dair bir paylaşım yapmadı. Başkan Böcek ise sadece CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in X hesabından paylaşımını retweet yaptı. 

KOCAGÖZ’DEN DE SES ÇIKMADI 

Kendisi teleferik operasyonunda bir süre cezaevinde yatan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de Başkan Özer’in tutuklanmasına ilişkin paylaşım yapmadı. Kocagöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in X hesabından yaptığı ‘Ahmet Özer’e ilişkin paylaşımını bile retweet yapmadı. 

Mesut Kocagöz-5

BAŞKANLAR GÖRMEZDEN GELDİ 

Alanya, Finike, Aksu, Korkuteli, Demre, Manavgat, Kemer, Kaş, Serik, Akseki, Elmalı, Gazipaşa belediye başkanları X’teki sosyal medya hesaplarında bir şey paylaşmamayı tercih etti.  

 Necati TopaloğluOsman Tarık Özçelik-1Muhittin Böcek-12Isa Yıldırım-1Kaş Erol DemirhanHalil Öztürk-1Mustafa Geyikçi-3Mehmet Ali̇ YilmazIlkay AkçaKadir Kumbul-1Fahri DuranNiyazi Nefi KaraSaniye Caran

DAL SADECE RETWEET YAPTI 

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal ise sadece Başkan Böcek gibi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in X hesabından paylaşımını retweet yaptı. 

Menderes Dal

UYSAL SABAH AÇIKLAMA YAPTI 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 31 Ekim 2024 Perşembe günü sabah saat 10.00’da şu paylaşımı yaptı: “Seçilmiş bir kamu görevlisi olan Esenyurt Belediye Başkanı Sn. Ahmet Özer’in kaçma şüphesi bulunmayan bir kişi olmasına rağmen, sabah baskınıyla göz altına alınması, alelacele yerine kayyum atanması, tutuklanması, yargılamada asıl olan tutuksuz yargılanma ya da başkaca bir adli kontrol tedbirine başvurulmaması, aksi kanıtlanana kadar suçsuzluk ilkesine riayet edilmediği kanaati ile Esenyurt Belediyesi’nde soruşturma kapsamında yapılan iş ve işlemlere dair “siyasi etki” iddialarını çok güçlendirmiştir. Bir an önce yanlıştan dönülmelidir. Bu tip uygulamaların ülkemize yarar getirmeyeceği açıktır.” 

Ümit Uysal-6

KOTAN İSTANBUL’A GİTTİ 

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ise Genel Başkan Özgür Özel’in, “Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer'e 6 ay önce temiz kağıdı verenler, bugün Başkanımızı soyut iddialarla ve yıllar önce yazdığı bir kitaptaki ifadeleriyle tutuklamıştır.  Kuşkusuz asıl hedef Esenyurt'taki yurttaşlarımızın iradesidir.  Kuşkusuz biz de bu yapılanlara en sert tepkiyi gösterecek ve işletilmekte olan milleti tanımaz halkın tercihlerine saygı duymaz iğrenç planı bozacak, bu alçak aklı yeneceğiz.  Bu şartlar altında 1-3 Kasım tarihleri arasında yapacağımızı ilan ettiğimiz Antalya Kampını iptal ederek, Milletvekillerimizi İstanbul’a gitmeleri yönünde bilgilendirdik ayrıca Merkez Yönetim Kurulumuzu yarın 13.30’da Esenyurt İlçe Başkanlığımızda olağanüstü toplantıya çağırdım. Milletvekillerimizle, yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere 1-2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul'da bir araya geleceğiz. Parti Meclisimizi ise 3 Kasım Pazar günü yine İstanbul'da toplayacağız. Ayrıca tüm Esenyurt halkını ve tüm İstanbulluları yarın saat 16.00'da Esenyurt Belediyesi önüne davet ediyorum” mesajını paylaştı. Kotan ayrıca İstanbul’da düzenlenen açıklamaya katıldı. 

Cem Kotan-1

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız