Basın HayatPark'ta Buluştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Konyaaltı Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Antalya basını HayatPark'ta buluştu. Başkan Esen'in vurguladığı gibi, basın mücadelesi kararlılıkla devam edecek.
Basın HayatPark'ta Buluştu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Konyaaltı Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğinde, Antalya basını HayatPark'ta bir araya geldi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, gazeteciler günlerini kutlarken, önemli mesajlar verildi.

Başkan Esen, yaptığı konuşmada, basının demokrasinin temel taşı olduğunu vurgulayarak, "Mücadele sürecek" dedi. Türkiye'de basın özgürlüğünün zor günler geçirdiğine dikkat çeken Esen, basının, kamusal yönü olan ve demokrasinin güçlü unsuru olan bir araç haline geldiğini belirtti.

Bu Bir Veda Değil, Bu Bir Merhaba (1)

Gerçekleri haberleştiren basının önemine vurgu yapan Başkan Esen, "İnsanlar, olayları gerçek yönüyle öğrenebilmeleri için doğru şekilde haber veren, gerçekleri yansıtan basına ihtiyaç duyuyor. Haberlerin gerçeğe uygun şekilde aktarılması, ülkede oluşacak tercihlerin ve siyasi iradenin sağlıklı olmasına hizmet edecektir" dedi.

Başkan Esen ayrıca, demokrasinin güçlü parlamento ile başladığını ve denge-denetim mekanizmalarının önemine değinerek, "Bir gün bir Hasan Tahsin çıkacak ve ilk adımı atacak" dedi. Siyasetin basını kontrol altında tutma niyetinin demokrasiye zarar verdiğini söyleyen Esen, vatandaşın doğru ile yanlış arasında tercih yapmasını sağlıksız hale getirdiğini ifade etti.

Başkan Esen'in konuşmasının sonunda gazetecilere seslenerek, doğru insanların yanında durmak isteyenlerin daha fazla olduğunu belirtti ve "Ben sizi yalnız bırakmam. Hepinizi seviyorum" dedi.

Etkinlik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün önemine vurgu yapan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş'ın konuşması ve Başkan Esen'e plaket takdimiyle sona erdi. Bu anlamlı gün, basın mensupları ile çekilen toplu fotoğraf ile taçlandırıldı.

Bu buluşma, sadece bir tebrikle sınırlı kalmayıp, basının demokrasi ve gerçeklerle olan mücadelesini bir kez daha ön plana çıkardı. Başkan Esen'in çağrısıyla, gazetecilerin doğru yol ve doğru mücadelede yanlarında olacağına dair umut dolu bir mesaj verildi.

Kaynak:Kamer Durdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.