Antalya Ticaret Borsası (ATB), kentin 2026 yılı Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre Antalya’nın toplam ihracatı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,2 artışla 190,3 milyon dolar olarak gerçekleşti.
İHRACATTA TARIM İLK SIRADA
Ocak ayında Antalya ihracatında tarım sektörü yine lider konumda yer aldı. Tarım ihracatı yüzde 8,4 artarak 128 milyon dolar seviyesine çıktı. Yaş meyve sebze ihracatı yüzde 16,1 artışla 87,1 milyon dolar, Süs bitkileri ve mamulleri ihracatı yüzde 9,5 azalışla 6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

AYLIK BAZDA GERİLEME YAŞANDI
Antalya’nın ihracatı, bir önceki aya göre yüzde 13,2 azalarak 219,3 milyon dolar olarak kaydedildi. Tarım ihracatı aynı dönemde yüzde 4.6 azalışla 134,5 milyon dolar, Yaş meyve sebze ihracatı yüzde 2,4 azalışla 89,3 milyon dolar, Süs bitkileri ve mamulleri ihracatı da yüzde 31,4 artışla 4,6 milyon dolara çıktı.

ATB BAŞKANI ÇANDIR’DAN EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR
ATB Başkanı Ali Çandır, "Üretimden ihracata emek veren tüm üreticilerimize, tüccar ve ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.