Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalyalı Genç Yetenekten Dünya Çapında Başarı

Antalyalı Genç Yetenekten Dünya Çapında Başarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda yetişen 18 yaşındaki Can Bali, piyano eğitimindeki başarısıyla uluslararası bir başarıya imza attı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda yetişen 18 yaşındaki Can Bali, piyano eğitimindeki başarısıyla uluslararası bir başarıya imza attı.

Antalyalı Genç Yetenekten Dünya Çapında Başarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, konservatuvar bünyesinde müzikten tiyatroya, şandan enstrümana kadar birçok dalda öğrenci yetiştiriyor. 3 yıl süren kapsamlı bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sahne deneyimleriyle de donatılıyor. Bu eğitim sürecinin en parlak isimlerinden biri olan Can Bali, uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çekti.

London College of Music’ten 98 Puan

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda piyano eğitmeni Dönay Üçgülle ile çalışmalarını sürdüren Can Bali, London College of Music (LCM) sınavlarında gösterdiği yüksek performansla 98 puan alarak okulda eğitim hakkı kazandı.

Can Bali açıklamasında dünya çapında bir piyanist olma hedefine ulaşıp Türkiye’yi temsil etmek istediğini belirterek, “London College of Music sınavlarında 98 puan alarak eğitim almaya hak kazandım. Dönay hocamızla birlikte güzel bir birliktelik sağladık. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Kendime idol aldığım bir isim Fazıl Say. Ben de onun gibi dünya çapında bir konser piyanisti olup, ülkemi güzel bir şekilde temsil etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemizin bizlere verdiği bu destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Antalyalı Genç Yetenekten Dünya Çapında Başarı 3

“Çok İstikrarlı ve Disiplinli Gidiyor”

Can Bali’nin piyano eğitmeni Dönay Üçgül, “Bana dediler ki çok yetenekli bir öğrenci var ama ben de o aralar çok yoğundum, almak istemedim. Sonra Can geldi, bir eser çaldı; sözümü geri alıyorum, birlikte çalışalım dedim. O gün bugündür çalışmalarımız çok sıkı bir şekilde sürüyor. Bayramlarda, tatillerde konservatuvar da bir güvenlikçi arkadaşlar birde biz vardık. Can ileride çok ünlü bir isme sahip olacak, çünkü çok istikrarlı ve disiplinli gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Zor Süreçler Atlattık”

Can Bali’nin annesi ise, “Zor süreçler atlattık. Hep bana derdi ki;’ Anne ben müzikte, piyanoda çok az para kazanayım ama yeter ki çok mutlu olayım.’ Ben de her zaman arkandayım oğlum dedim. Oğlum büyük bir Fazıl Say hayranı, ben de isterim ki Fazıl Say gibi tüm dünyaya ülkemizi duyursun. Sanatla ilgilenen tüm çocuklarımıza verdikleri eğitimlerden dolayı Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, İsmail Baha Sürelsan, Konservatuvarı’ndaki öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Biz orada çok yol kat ettik” şeklinde konuştu.

Antalyalı Genç Yetenekten Dünya Çapında Başarı 2

Baba Atilla Bali Duygularını Aktardı

Can Bali’nin babası Atilla Bali ise “Can şu anda da Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz sağolsun, konservatuvarda bütün imkanları bütün öğrencilere sunuyorlar. Bizim için işleri çok kolaylaştırıyorlar” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız