Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Üç Günlük Yörük Şöleni Başlıyor

Antalya’da Üç Günlük Yörük Şöleni Başlıyor

4. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 30 Mayıs’ta temsili göç yürüyüşüyle başlayacak. Festivalde Yörük kültürü üç gün boyunca şenlik havasında yaşatılacak. Funda Arar, Kıraç ve Uğur Önür konserleri festivale renk katacak.

4. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 30 Mayıs’ta temsili göç yürüyüşüyle başlayacak. Festivalde Yörük kültürü üç gün boyunca şenlik havasında yaşatılacak. Funda Arar, Kıraç ve Uğur Önür konserleri festivale renk katacak.

Antalya’da Üç Günlük Yörük Şöleni Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, 30 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da başlayacak. Festivalin açılışı, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve ardından Karaalioğlu Parkı’na kadar yapılacak temsili Yörük göçü ile gerçekleşecek.

Antalya’da Üç Günlük Yörük Şöleni Başlıyor 2

Dünya Yörükleri Antalya’da Buluşuyor

Festival, 25 farklı Türk devleti ve topluluğundan gelen heyetleri ağırlayacak. Bağımsız Türk devletleri, özerk cumhuriyetler ve Türk diasporasından yüzlerce katılımcı, Antalya’da Yörük kültürünü ve Türk coğrafyasının kültürel zenginliğini bir araya getirecek.

Antalya’da Üç Günlük Yörük Şöleni Başlıyor 3

Kıraç ve Funda Arar sahnede olacak

Festivalin ilk günü olan 30 Mayıs’ta saat 21.00’de resmi açılış yapılacak. Hemen ardından saat 22.00’de Kıraç konseri düzenlenecek.

31 Mayıs Cumartesi akşamı saat 21.30’da sahneye Funda Arar,

1 Haziran Pazar akşamı ise saat 21.30’da Uğur Önür çıkacak.

Döşemealtı Düzlerçamı Piknik Alanı’nda gerçekleşecek olan festivalde; halk dansları gösterileri, canlı müzik performansları, atlı akrobasi ve geleneksel okçuluk gösterileri, el sanatları stantları ve atölyeler gibi zengin etkinlikler yer alacak.

Antalya’da üç gün boyunca kültür, sanat ve gelenek iç içe olacak. Yörük yaşamının tüm yönleriyle sergileneceği bu festival, aynı zamanda nesilden nesile aktarılan geleneksel zanaatlara da can suyu olacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız