Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Suriyeli İmam Krizi!

Antalya'da Suriyeli İmam Krizi!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Selimiye Camii'ne Suriye uyruklu bir kişinin yardımcı imam olarak atanmasını gündeme taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Selimiye Camii'ne Suriye uyruklu bir kişinin yardımcı imam olarak atanmasını gündeme taşıdı.

Antalya'da Suriyeli İmam Krizi!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Selimiye Camii'ne Suriye uyruklu bir kişinin yardımcı imam olarak atanmasını gündeme taşıdı. Erdem, resmi kurumlarda tasarruf tedbirleri ve işsizlik sorunları yaşanırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birinin kamu görevine atanmasını eleştirdi.

İddiaların Araştırılmasını İstedi

Mustafa Erdem, Antalya'daki camiye Suriye uyruklu bir imamın atanmasının ardından bölgede yaşayanların tepkilerini dile getirdi. İddialara göre, camiye giden vatandaş sayısında belirgin bir azalma yaşandı. Erdem, “İktidar, neredeyse tüm okulları İmam Hatip yapmışken, 4500 İmam Hatip Lisesi bulunan Türkiye’de Suriyeli imam ataması yapılmasını eleştirdi. Bu, iktidarın akıl almaz uygulamalarından biri olarak kayıtlara geçti” dedi.

Yerlilik ve Millilik Vurgusu

Erdem, AKP'nin sıkça vurguladığı "yerlilik ve millilik" prensibinin uygulanmadığını belirterek, “Mahalle sakinleri, kültür ve gelenekleri bilmeyen birinin nasıl dini anlatabileceğini sorguluyor. AKP'nin yerli ve milli vurgusu, atanan imam için geçerli görünmüyor” ifadelerini kullandı.

CHP'li Erdem'in Soruları

Mustafa Erdem, konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’na yönelttiği önergede şu soruları sordu:

  1. Söz konusu iddialar doğru mu?
  2. İşe alım ilanı nerede yayımlandı ve şartları nelerdir?
  3. Atanan kişinin KPSS puanı nedir ve başvuranlar arasında sıralaması nedir?
  4. İşe alım sürecinde sözlü mülakat yapılmış mıdır? Yapıldıysa, kaç başvuru sahibi mülakata alınmıştır?
  5. Yardımcı imam olarak atanma şartları nelerdir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı varsa, atama işlemi geri alınacak mı?
  6. Suriye uyruklu kişinin atanmasıyla ilgili herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?
  7. İlahiyat fakültesi ve imam hatip mezunu genç işsizlerin varken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan birinin atanması yasal mı?

Hukuki ve Yasal Çerçeve

Mustafa Erdem, iddiaların hukuki çerçevede değerlendirilmesini ve varsa hukuksuzlukların düzeltilmesini talep etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız