Antalya’da 19 Mayıs 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan Akdeniz Gerçek Gazetesi, 23’üncü yaşını kutluyor. Yerel basının güçlü ve etkili sesi olarak yayın hayatını sürdüren gazete için basın camiasından çok sayıda kutlama mesajı paylaşıldı. Yerel demokrasiye ve gazeteciliğin gelişimine katkılarıyla dikkat çeken Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin yıl dönümü dolayısıyla meslek örgütleri ve gazeteciler tebrik mesajları yayımladı.
"İlkelik habercilik anlayışından ödün vermeden geçen 23 yıl"
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise, “19 Mayıs 2004 tarihinde başladığınız yayın yolculuğunda, Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin 23. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Basının; halkın doğru, tarafsız ve hızlı bilgiye ulaşmasındaki hayati görevini başarıyla sürdüren Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin, Antalya basınına ve Türk medya dünyasına önemli katkılar sunduğunu memnuniyetle takip ediyoruz. Zorlu şartlara rağmen ilkeli habercilik anlayışından ödün vermeden geçen 23 yıl, büyük bir emek, kararlılık ve gazetecilik sevdasının eseridir. Başta şahsınız olmak üzere, emeği geçen tüm yönetici, yazar, muhabir ve çalışanlarınızı tebrik ediyor; okuyucularınızla birlikte daha nice başarılı yıllara ulaşmanızı diliyorum. Basın özgürlüğünün, meslek ilkelerinin ve kamu yararının her zaman ön planda olduğu aydınlık yarınlarda buluşmak temennisiyle” dedi.

“Özgür basın olmadan özgür toplum olmaz”
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kıvanç El yayımladığı mesajda, gazeteciliğin Türkiye’de giderek zorlaşan bir meslek haline geldiğini belirterek basın emekçilerinin önemine dikkat çekti. El, "Akdeniz gerçek gazetesinin 23. yılını kutluyorum. Özgür basın olmadan Özgür toplumu olmaz" inancıyla doğrunun ve gerçeğin peşinde koşan tüm çalışanlarına da selam olsun diyorum. Türkiye'de gazetecilik ne yazık ki zor bir meslek haline geldi bu hem ekonomik hem de baskı anlamında. Ve ne yazık ki yerel basında bu daha da katlanarak zor bir hale geliyor. ancak yine de mesleğini Tüm bu zor şartlarda sürdüren onlarca basın emekçisi var. O kurumlardan biri de Akdeniz'in Antalya'nın güçlü sesi olan sizin emeklerinizle çıkan gazete. Nice 23 yıllara" dedi.

“Antalya yerel basınının güçlü sesi oldu”
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Genel Koordinatörü ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin 2006-2021 dönemi Başkanı Mevlüt Yeni de yayımladığı mesajla Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin yayın çizgisini takdir ettiklerini ifade etti. Yeni, “Akdeniz Gerçek Gazetesi’nin 23. yayın yıl kutlu olsun. Antalya yerel basınının güçlü ve etkili sesi olmayı başaran, yerel demokrasi ve gazeteciliğin gelişimine 23 yıldır yıllardır önemli katkılar sağlayan Akdeniz Gerçek’in; ilkeli, kamu yararını ve Antalya'yı önceleyen yayın anlayışını takdirle takip ediyoruz. Başta gazetenin bugünlere gelmesinde emeği olan yöneticileri olmak üzere tüm emek veren basın çalışanlarını, emekçi kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılı yayın hayatının artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.
