Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü asayiş operasyonlarında, binlerce kişi ve araç ile iş yerleri denetlendi. Haklarında işlem yapılan 230 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü, son bir haftada düzenlediği operasyonların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
195 Bin Kişi Denetlendi: 1953 Gözaltı, 230 Tutuklama
Özellikle kasten öldürme, kasten yaralama, yağma, cinsel suçlar ve hırsızlık gibi suç türlerine odaklanan ekipler, kent genelinde uygulamalar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda 195 bin 719 şahıs hakkında detaylı sorgulama yapılırken, yakalanan 1953 kişiden 230'u tutuklandı.
48 Bin Araca Sıkı Kontrol
Trafik ve güvenlik denetimleri kapsamında 48 bin 210 otomobil ve motosiklet incelendi. Yapılan kontrollerde çalıntı, hacizli veya yakalama kararı bulunan 24 araç ele geçirilerek trafikten men edildi.
İşletmeler de Mercek Altında
Ayrıca kentteki 80 geçici konaklama yeri ile 84 kiralık araç firması denetlendi. Kurallara aykırı hareket ettiği belirlenen iki işletmeye ise idari yaptırım uygulandı. Denetimler özellikle turistik bölgelerde ve yoğun nüfuslu alanlarda devam ediyor.
Öte yandan asayiş uygulamaları esnasında 51 adet ateşli silah, 360 adet fişek ve tüfek kartuşu ile 6 adet kesici alet ele geçirildi.
Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçuyla bağlantılı olarak 4 farklı olayda 19 şahsa yasal işlem başlatılırken, Kabahatler Kanunu kapsamında 172 kişiye de idari para cezası uygulandı.