Bisiklet Antalya Spor Kulübü tarafından Antalya'da, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında ‘Pedal Kültürü Projesi hayata geçirildi.
Okul Bahçesinde Parkur Kuruldu
Proje kapsamında bir araya gelen çocuklar, veliler ve öğretmenler, okul sıralarından sürüş alanlarına geniş kapsamlı bir eğitim sürecine dahil oldu. Anaokulu ve ilkokul seviyesindeki öğrencilerin eğitim gördüğü okul bahçesinde önce bisiklet ekipmanları ve güvenlik malzemeleri tanıtıldı.

Ardından hazırlanan parkura yerleştirilen trafik levhaları 50 bisikletli öğrenciye uygulamalı anlatıldı. Bireysel ve grup sürüşleri gerçekleştirildi. Tüm çocuklara katılım sertifikasının verildiği etkinlik kapsamında, daha önce hiç kullanmayı bilmeyen 2 çocuk da sıfırdan bisiklet sürmeyi öğrendi.
Ortaokul Öğrencilerinden 10 Kilometrelik Güvenli Sürüş Kapanışı
Projenin son bölümünde ortaokul öğrencileri, öğretmenler ve okul yöneticileriyle birlikte 10 kilometrelik grup sürüşü gerçekleştirildi.
Pedal Kültürü Projesi'nin yılda birkaç kez tekrarlanmasının planlanlandığı belirtildi.