Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Öld*rülen Aslan Zeus’a Sahibi Mezar Yaptırdı

Antalya'da Öld*rülen Aslan Zeus’a Sahibi Mezar Yaptırdı

Antalya’da kafesinden kaçan ve vurulan aslan Zeus için sahibi evinin önüne temsili bir mezar yaptırdı.

Antalya’da kafesinden kaçan ve vurulan aslan Zeus için sahibi evinin önüne temsili bir mezar yaptırdı.

Antalya'da Öld*rülen Aslan Zeus’a Sahibi Mezar Yaptırdı

Antalya Manavgat’ta kafesinden kaçan ve bir çiftçiye saldırdıktan sonra vurularak öld*rülen Zeus isimli erkek aslanın sahibi, kaybettiği hayvanının anısını yaşatmak için evinin önüne temsili bir mezar yaptırdı.

Olay, 5 Temmuz 2025 gecesi Manavgat ilçesinde meydana geldi. Zeus isimli 4 yaşındaki erkek aslan, barındığı hayvanat bahçesinin kafesinden çıkarak yakındaki bir bahçeye girdi. Burada çiftçi Süleyman Kır’a saldıran aslan, saldırı sonucu yaralanan Kır hastanede tedavi altına alındı. Kaçan aslan ise bölgeye çağrılan avcılar tarafından vurularak öld*rüldü.

Antalya’da Öldürülen Aslan Zeus'un Sahibinden Veda

"Biberonla Besledim, Onunla Büyüdüm"

Aslanın sahibi Yaşar Kaplan ise, uzun yıllardır birlikte yaşadığı Zeus’un ölümüyle büyük bir üzüntü yaşadı. Yaşar Kaplan, Zeus’un kendisi için sadece bir hayvan değil, adeta bir evlat olduğunu belirtti. “Zeus benim kendi çocuğum gibiydi. Ölümü nedeniyle uyku düzenim bozuldu, sakinleştirici ilaç alıyorum. Hiç uyuyamıyorum. Nereye baksam Zeus’u görüyorum. Çocuğum ölmüş gibi hissediyorum. Fark eden bir şey yok” diyen Kaplan, yaşadığı derin üzüntüyü dile getirdi.

Zeus’un çocukluğundan beri kendisiyle birlikte olduğunu anlatan Kaplan, “Onu aldığımda biberonla besliyordum, onunla oynuyordum, onunla yaşıyordum. O kadar sosyal bir hayvandı ki. Ben bile şoktayım, nasıl yaptı bunu, nasıl oldu? Elimde büyüdüğü için unutmuyorum onu” ifadelerini kullandı.

Antalya’da Öldürülen Aslan Zeus'un Sahibinden Veda 1

Temsili Mezar Yaptırdı

Öld*rülen Zeus’un anısını yaşatmak için evinin önüne temsili mezar yaptırdığını söyleyen Kaplan, “Sabah evden çıktığımda, gece geldiğimde hep mezarına bakıyorum. Mezarını yapalı 2 gün oldu. Hiç olmazsa anısı burada yaşasın istedim” dedi.

Kaplan, Zeus’un sosyal yapısı nedeniyle bazı tepkiler aldığını ancak onun çok farklı bir hayvan olduğunu vurguladı:

Zeus benim için çok farklıydı. Tabii, üzüldüm. Her gittiğimde ziyaret ediyordum. Beni görünce heyecanlanıyordu. İlgi istiyordu, çok sosyal bir hayvandı. Videolarımda gördünüz, sarılıyordu, oynuyordu.”

Antalya’da Öldürülen Aslan Zeus'un Sahibinden Veda 2

"Öld*rülmesinin Anlamı Yoktu"

Kaplan, “Sosyal hayvan dememiz bazı kişilerce tepki çekti. İnsanlar onu tanımadığı için böyle davrandılar. Öld*rülmesinin de anlamı yoktu. En fazla uyutulurdu ve bir hayvanat bahçesine verilirdi. Bence panik yaptıkları için öld*rdüler, başka birine zarar verir diye düşündüler sanırım. Oysa vermezdi” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız