Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Ev Almak Zorlaşıyor mu?

Antalya’da Ev Almak Zorlaşıyor mu?

Antalya’da Ekim 2025’te toplam konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4’e yakın gerileyerek 7 bin 656’ya düştü. İpotekli satışlar da ise yüksek bir artış yaşandı.

Antalya’da Ekim 2025’te toplam konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4’e yakın gerileyerek 7 bin 656’ya düştü. İpotekli satışlar da ise yüksek bir artış yaşandı.

KAYNAK: Necdet Görkem Sucu
Antalya’da Ev Almak Zorlaşıyor mu?

Antalya Konut satışları Ekim ayında hareketli bir tablo sergiledi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, toplam satışlar 2024’ün Ekim ayındaki 7 bin 974 seviyesinden, bu yıl 7 bin 656’ya gerileyerek yüzde 3,98 düşüş kaydetti.

Kredi Kullanarak Yapılan Satışlar Arttı

Kredi kullanılarak yapılan ipotekli konut satışları ise yükselişe geçti. 2025 Ekim’de ipotekli satışlar yüzde 24,58 artış göstererek 968’e ulaştı.

akdenizgercek-antalyada-ev-almak-zorlasiyor-mu-ev-alacaklar-careyi-kredide-buldu-1.webp

Yeni Konut Satışları düştü

Diğer satış türlerinde düşüş devam etti. Peşin veya farklı yöntemlerle yapılan satışlar bir önceki yıla göre yüzde 7,07 azalarak 6 bin 688 olarak kayıtlara geçti. Özellikle ilk el konut satışlarında sert bir gerileme görüldü yeni konut satışları yüzde 12,76 düşerek 2 bin 557’ye indi. İkinci el konut satışları ise piyasadaki hareketliliği korudu. Satışlar yüzde 1,11 artışla 5 bin 99 olarak gerçekleşti.

Yabancıya Konutta Antalya Zirvede

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları ise Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 azalarak 2 bin 106 olarak kaydedilmişti. Satışların en fazla olduğu iller Antalya (729), İstanbul (725) ve Mersin (192) olarak belirlendi. Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu (315), Almanya (191) ve İran (172) vatandaşlarına yapıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız