Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

Antalya’da Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümünde, Antalya Büyükşehir Belediyesi felakette yitirilen canları Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda düzenlediği törenle andı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümünde, Antalya Büyükşehir Belediyesi felakette yitirilen canları Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda düzenlediği törenle andı.

KAYNAK: Bülten
Antalya’da Deprem Şehitleri Mezarları Başında Anıldı

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden üç yıl geçti. 11 ilde yıkıma yol açan ve binlerce canı hayattan koparan büyük felaketin yıl dönümünde Antalya, deprem bölgesinde hayatını kaybedip ebedi istirahatgahları için memleketlerine getirilen vatandaşlarını unutmadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda deprem şehitleri için anlamlı bir anma programı gerçekleştirdi.

antalyada-deprem-sehitleri-mezarlari-basinda-anildi

Mezarlar Çiçeklerle Donatıldı, Dualar Okundu

Depremin üçüncü yıl dönümünde gerçekleştirilen anma programında, hüzün ve vefa bir aradaydı. Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen din görevlileri, depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarları başında Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar etti. Belediye personelleri, deprem şehitlerinin kabirlerini titizlikle temizleyerek çiçeklerini suladı. Kış şartları nedeniyle yıpranan alanlara yeni çiçekler dikilerek mezarlıklar bakıma alındı.

antalyada-deprem-sehitleri-mezarlari-basinda-anildi

Anlamlı Ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu anlamlı ziyaretle hem hayatını kaybedenlerin anısını yaşattı hem de ailelerin acısına ortak oldu. 6 Şubat’ın bıraktığı derin izlerin silinmediği vurgulanırken, afetin üçüncü yılında da toplumsal dayanışmanın önemi bir kez daha hatırlatıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız