Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Aynı Gün 3. Deprem! Fena Sallandık

Antalya’da Aynı Gün 3. Deprem! Fena Sallandık

Antalya'da 4.9 büyüklüğünde deprem oldu. Kentte bugün saat 12.34’te 3.8 büyüklüğünde, gece yarısı da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Antalya'da 4.9 büyüklüğünde deprem oldu. Kentte bugün saat 12.34’te 3.8 büyüklüğünde, gece yarısı da 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

KAYNAK: Banu Yapar
Antalya’da Aynı Gün 3. Deprem! Fena Sallandık

Antalya’da son 24 saatte 3 ayrı deprem meydana geldi. Son depremin 4.9 büyüklüğünde olduğu belirtiliyor.

Antalya'da 3 Deprem

Gece saat 03.31’de Konyaaltı ilçesi Yarbaççandır Mahallesi’nde 4.3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedilmişti. Bugün öğle saatlerinde de Antalya Körfezi'nde 3.8 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Ardından 13.20 sıralarında 5 civarında bir deprem daha gerçekleşti.

antalyada-ayni-gun-3

Serik'te 4.9 Büyüklüğünde Deprem

Kentin her yerinden hissedilen depremin ise Serik ilçesinde saat 13.21’de meydana geldiği açıklandı. AFAD verilerine göre 4.9 büyüklüğündeki sarsıntı, 28.25 kilometre derinlikte kaydedildi. Deprem Antalya genelinde kısa süreli paniğe yol açtı.

antalya-serikte-4

Kandilli Rasathanesi ise 13.21'de Aksu Topallı'da yerin 95.2 km altında 5.2 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu.

antalya-serikte-4

Antalya Valiliği'nden Açıklama Geldi

Antalya Valiliği yaptığı açıklamada, " Saat 13.21'de Merkez Üssü Serik (Antalya) olan 4.9 şiddetinde bir deprem Meydana gelmiştir. Gelen ilk bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

antalyada-ayni-gun-3

3.8'lik Sarsıntının Merkez Üssü Kemer Açıkları

Kandilli Rasathanesi verilerine göre; 3.8 büyüklüğündeki deprem saat 12.34'te, Kemer açıklarında 30.3 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 3.6 olarak duyurdu ve Kemer ilçesi merkezine yaklaşık 19 kilometre mesafede, 16.9 kilometre derinlikte gerçekleştiğini belirtti.

antalyada-ayni-gun-3

Antalya Gece 4.3 ile Sarsıldı

Antalya’da gece saatlerinde de bir deprem yaşanmıştı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre Konyaaltı ilçesi Yarbaççandır Mahallesi’nde sabaha karşı 03.31’de 4.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

antalyada-ayni-gun-3

"Afrika Kıtası Anadolu Yarımadası'na Yürüyor"

Yüksek jeofizik mühendisi ve deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Antalya Konyaaltı'nda küçük deprem M4,2. Güney'deki Afrika kıtasının kuzeydeki Anadolu Yarımadası'na doğru yürümesi, dalma batma kuşağında onu kaktırmasıyla oluşan küçük gerilim boşalmasıdır. Antalyalılar sarsıntı ile irkilmiştir.Ardından daha büyük bir deprem gelirse şaşırırım" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız