Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Aslan Sevinci... “Osimhen” ve “Ciro” Parkın Yıldızı Oldu

Antalya’da Aslan Sevinci... “Osimhen” ve “Ciro” Parkın Yıldızı Oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Berkem Aslan Diyarı Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ikiz aslan yavruları Osimhen ve Ciro, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle kısa sürede parkın maskotu haline geldi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Berkem Aslan Diyarı Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ikiz aslan yavruları Osimhen ve Ciro, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle kısa sürede parkın maskotu haline geldi.

Antalya’da Aslan Sevinci... “Osimhen” ve “Ciro” Parkın Yıldızı Oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Berkem Aslan Diyarı Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen ikiz aslan yavruları "Osimhen" ve "Ciro", ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle kısa sürede parkın maskotu haline geldi. Sevimli tavırlarıyla dikkat çeken 3 aylık yavrular, hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çekerek yaşam parkının ziyaretçi sayısını artırdı.

Yaşam parkında bu yıl yalnızca aslanlarda değil, ayılarda da yavru sevinci yaşandı. Bir aslanın ikiz, bir ayının ise üçüz yavrusu dünyaya gelirken, yavrular doğumdan sonra bir süre gözetim altında tutuldu. Hastalık riskinin azalmasıyla birlikte yavrular, ziyaretçilerle buluşturuldu.

Ziyaretçiler İsim Verdi: “Osimhen” ve “Ciro”

Yavru aslanlara park görevlileri başlangıçta “Simba” ve “Nala” isimlerini vermişti. Ancak Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları sırasında parka gelen ziyaretçilerin yoğun yönlendirmesiyle isimler değişti. Park görevlisi İsmail Aydın, “Ziyaretçiler yavrulara ‘Ciro’ ve ‘Osimhen’ demeye başladı. Bizim de hoşumuza gitti. Artık bu isimlerle tanınıyorlar” dedi.

İsimlerin seçilmesinde, Galatasaraylı futbolcu Dries Mertens'in oğlu Ciro ve ünlü golcü Victor Osimhen'in etkili olduğu belirtildi. Aydın, “Herkes aslan yavrularını çok sevdi. Galatasaray’ın şampiyonluğu ve bu isimler sayesinde yaşam parkına olan ilgi arttı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız