Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Altın Portakal Heyecanı: İşte Jüri Başkanı

Antalya’da Altın Portakal Heyecanı: İşte Jüri Başkanı

62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı’nı Türk sinemasının usta ismi üstlenecek.

62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı’nı Türk sinemasının usta ismi üstlenecek.

KAYNAK: Haber Merkezi
Antalya’da Altın Portakal Heyecanı: İşte Jüri Başkanı

62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı’nı Türk sinemasının usta ismi Ömer Vargı üstleneceği iddia edildi. Başvurular 22 Ağustos’ta sona eriyor.

Festival 24 Ekim’de Başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 24 Ekim - 2 Kasım 2025 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. İddialara göre, festivalin Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığı görevini, Türk sinemasında unutulmaz yapımlara imza atan Ömer Vargı üstlenecek.

nedir-bu-altin-portakal-gundemiakdenizgerceks.webp

Ulusal Yarışmada Ödül 3,5 Milyon TL

Festivalin en prestijli bölümlerinden biri olan Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda “En İyi Film” ödülü için kazanan yapım, 3,5 milyon TL ile ödüllendirilecek. Yarışmaya başvurular 22 Ağustos 2025 Cuma günü sona erecek.

oip-4akdenizgerceks.webp

Ömer Vargı Kimdir?

Usta yönetmen Ömer Vargı, sinema kariyerine 1974 yılında Yılmaz Güney ve Şerif Gören’in yönettiği “Endişe” filmiyle adım attı. Daha sonra “Deprem”, “Taksi Şoförü” ve “Nehir” gibi filmlerde Şerif Gören’in asistanlığını yaptı. Kariyeri boyunca 1500’den fazla reklam filmi yöneten Vargı, 1983 yapımı “Güneşin Tutulduğu Gün” ve 1993 yapımı “Amerikalı” filmlerinde yapımcı olarak görev aldı.

1996’da çektiği Eşkıya filmi, 3 milyondan fazla seyirciye ulaşarak Türk sinemasında dönüm noktası oldu ve OSCAR aday adayı seçildi. Ardından Her Şey Çok Güzel Olacak (1998), İnşaat (2003), Gönül Yarası (2005) ve Kabadayı (2007) gibi filmlerle adını geniş kitlelere duyurdu. Vargı, ayrıca Cam Kırıkları dizisinin yapımcılığını üstlendi, 2011’de Anadolu Kartalları filmini yönetti. 2014’te çekilen On Yılda Bir İnşaat filminde hem yapımcı hem yönetmen olarak görev aldı.

2018’de Antalya Film Festivali’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü” alan Ömer Vargı, 2024 yılında yayımlanan “Bu Filmde Ben de Varım” kitabıyla da sinema serüvenini okuyucularla paylaştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız