Antalya'da ağlara Takılan Yılanı İtfaiye Zamanla Yarışarak Kurtardı!

Antalya’nın Serik ilçesinde bir evin bahçesindeki ağaçta balık ağlarına dolanan yılan, itfaiye ekiplerinin dikkatli müdahalesiyle kurtarılarak doğal yaşam alanına salındı.
Ağaca Dolanmış Halde Fark Edildi
Olay, Serik’in Kökez Mahallesi Belkıs yolu üzerinde, Egeler Mezarlığı civarında meydana geldi. Evine dönerken bahçedeki ağaca göz gezdiren Servet Çetin (42), hareket etmeyen siyah bir cismi fark etti. Yaklaştığında, ağaca bırakılmış eski bir balık ağının içine dolanmış bir yılan olduğunu gören Çetin, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi.
İtfaiye Zamanla Yarıştı
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yaklaşık 1.8 metre uzunluğundaki yılanı zarar vermeden kurtarmak için titizlikle çalıştı. Ekipler, özel koruyucu kıyafetler ve aparatlarla ağları dikkatlice keserek, yılanı 30 dakikalık bir çalışmanın sonunda sıkıştığı yerden çıkardı.
Doğal Ortamına Bırakıldı
Herhangi bir yaralanma yaşamayan yılan, ekipler tarafından yakındaki doğal alana bırakıldı. Olayı anlatan Servet Çetin, “Bu ağaca daha önce sincaplar gelirdi. Bugün farklı bir hareket gördüm. Yaklaşınca yılanın ağlara dolandığını fark ettim. İtfaiyeyi aradım, gelip profesyonelce müdahale ettiler,” dedi.
İtfaiye ekipleri, bu tür durumlarda vatandaşların yılanlara müdahale etmeden önce mutlaka yetkililere haber vermesi gerektiğini vurguladı.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.