Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da 590 Proje 169 Milyar TL!

Antalya’da 590 Proje 169 Milyar TL!

Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda, 2025 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla kentte yürütülen 590 proje değerlendirildi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda, 2025 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla kentte yürütülen 590 proje değerlendirildi.

KAYNAK: Ata Uysal Özen
Antalya’da 590 Proje 169 Milyar TL!

Antalya’da 2025 yılının 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Şahin’in yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı.

antalyada-590-proje-169-milyar-tl-2025in-dev-yatirim-tablosu-2.webp

590 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, ilin yatırım projelerine ilişkin güncel durumu paylaştı. Vali Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İlimizde, 2025 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla 590 adet proje üzerinde çalışılmıştır. Bu projelerin 375 adedi genel ve özel bütçeli kuruluşlarca, 215 adedi ise belediyelerin imkânlarıyla yürütülmektedir. Toplam bedeli 169 milyar 494 milyon TL olan bu projelerin 2025 yılı ödeneği 36 milyar 843 milyon TL’dir. Eylül ayı sonu itibarıyla 19 milyar 865 milyon TL harcama yapılarak yüzde 54 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.”

GENEL VE ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLARIN PAYI

Vali Şahin, genel ve özel bütçeli kuruluşlarca yürütülen projelere ilişkin detayları da paylaştı:

“Genel ve özel bütçeli kuruluşların üzerinde çalıştığı 375 adet projenin bedeli 143 milyar 914 milyon TL’dir. 2025 yılı ödeneği ise 21 milyar 545 milyon TL olup Eylül ayı sonu itibarıyla 11 milyar 239 milyon ₺ harcama yapılmış ve yüzde 52 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.”

BELEDİYELERCE YÜRÜTÜLEN PROJELER

Belediyelerin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Şahin, şunları kaydetti:

“Belediyelerce yürütülen 215 adet projenin bedeli ise 25 milyar 579 milyon TL’dir. 2025 yılı ödeneği 15 milyar 298 milyon TL olup Eylül ayı sonu itibarıyla 8 milyar 626 milyon TL harcama yapılmış ve yüzde 56 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.”

EN FAZLA HARCAMA KAMU HİZMETLERİNDE

Vali Şahin, yatırımcı kuruluşlar ve belediyelerce yapılan harcamaların sektörel dağılımına da değindi:

“Yatırımcı kuruluşlar ve belediyelerce yapılan harcamanın 8 milyar 261 milyon ₺ ile en çok Diğer Kamu Hizmetleri sektöründe olduğu görülmüş, bunu sırasıyla Ulaştırma-Haberleşme 6 milyar 899 milyon TL ve Sağlık sektörü 1 milyar 485 milyon TL ile takip etmiştir.”

137 PROJE TAMAMLANDI

Toplam 590 projeden önemli bir kısmının tamamlandığını belirten Vali Şahin, “590 adet projeden 137’si tamamlanarak hizmete alınmış, 330 proje devam etmekte, 66’sı ihale aşamasında, 51 adet projeye başlanmamış, 6 proje ise tasfiye edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız