Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Ticaret Borsası, Japon Pazarında Temaslarda Bulundu

Antalya Ticaret Borsası, Japon Pazarında Temaslarda Bulundu

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Japonya’da yaş sebze meyve ihracatını artırmak amacıyla önemli temaslar gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Japonya’da yaş sebze meyve ihracatını artırmak amacıyla önemli temaslar gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret Borsası, Japon Pazarında Temaslarda Bulundu

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi kapsamında Japonya’da yaş sebze meyve ihracatını artırmak amacıyla önemli temaslar gerçekleştirdi.

Japonya Ziyareti ve Pazar Araştırması

ATB Yaş Sebze Meyve İhracatının Geliştirilmesi URGE Projesi çerçevesinde düzenlenen ziyarete, ATB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Bülbül başkanlık etti. Heyet, dünyanın en büyük hallerinden biri olan Tokyo Ota Merkez Hali’ni ziyaret ederek hal işleyişi hakkında detaylı bilgi aldı. ATB üyeleri, Japon ithalatçı firmalarla iş birliği görüşmeleri yaparak ticari fırsatları değerlendirdi.

Ticaret Müşavirinden Sektör Bilgilendirmesi

Tokyo Ticaret Başmüşaviri Mukaddes Nur Yılmaz, ATB heyetine Japonya’daki yaş sebze meyve ticareti hakkında kapsamlı bilgi verdi. ATB Başkan Vekili Halil Bülbül, Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti. Heyet, ürün fiyat araştırması yapmak amacıyla Tokyo'daki yerel ve zincir marketleri de ziyaret etti.

Osaka’da İş Birliği Görüşmeleri

ATB heyeti, Japonya’daki temaslarını Osaka’da sürdürdü. Burada ithalatçı firmalarla B2B toplantıları düzenlenerek ticari iş birliği imkanları değerlendirildi. Osaka Hali'ni ziyaret eden heyet, hal yönetiminden işleyiş süreci ve faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgi aldı.

Uzak Doğu Pazarı Stratejik Öneme Sahip

Antalya Ticaret Borsası Başkan Vekili Halil Bülbül, Antalya’nın bitkisel üretimde lider konumda olduğunu ve yaş sebze meyvede önemli bir ticari potansiyele sahip bulunduğunu belirtti. Antalya’da üretilen kaliteli ürünleri dünya pazarlarına açmayı hedeflediklerini vurgulayan Bülbül, “ATB olarak birçok ülkeye ticari heyetler düzenliyoruz. Japonya ziyareti, ihracat potansiyelini artırmak için büyük bir fırsat sundu. En büyük hedefimiz, ürünlerimizi global pazara yönlendirmek” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız