Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Milletvekili Oluç’tan Çağrı Sonrası Beklenti

Antalya Milletvekili Oluç’tan Çağrı Sonrası Beklenti

DEM Parti milletvekilleri, hukuki reform ve demokratikleşme çağrısı yaptı. Önder ve Oluç, hukukun güçlendirilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

DEM Parti milletvekilleri, hukuki reform ve demokratikleşme çağrısı yaptı. Önder ve Oluç, hukukun güçlendirilmesi için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Antalya Milletvekili Oluç’tan Çağrı Sonrası Beklenti

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısı sonrası Türkiye'de demokratikleşme ve hukuki reformlara acil ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Öcalan’ın mektubunu açıklayan Sırrı Süreyya Önder’de dünkü açıklamasında hukuki boyutun tanınması gerektiğini ifade etmişti.

“Hukuk Alanında Acilen Atılması Gereken Adımlar Var”

DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Abdullah Öcalan'ın yaptığı çağrıya işaret ederek, Türkiye'de demokratikleşme ve hukuki reformlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Oluç, "Devletin ve iktidarın yapması gerekenler, atması gereken adımlar var. Özellikle hukuk alanında acilen atılması gereken adımlar, reformlar ve bir demokratikleşmeye ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Süreyya Önder’de Hukuki Süreci Vurgulamıştı

Öte yandan DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan’ın mesajını kamuoyuyla paylaştı. Önder, yapılan görüşme sonrasında, Öcalan'ın sürece dair değerlendirmelerini aktardı ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kendisinin bir notunu da paylaşmak istiyoruz. Bu perspektifi ortaya koyarken şüphesiz silahların bırakılması ve PKK’nin kendini feshi, demokratik siyaset ve hukuki boyutun tanınmasını gerektirir. Bu önemli bir adımdır ve bunu sizlerle de paylaşmış olalım."
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız