Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Deniz Polisi Alarmda! Bayram Öncesi Tatilcilere Kritik Uyarı

Antalya Deniz Polisi Alarmda! Bayram Öncesi Tatilcilere Kritik Uyarı

Antalya'da Kurban Bayramı ve yaz sezonu öncesi sahillerde deniz polisi denetimleri artırdı. Deniz polisi ekipleri, vatandaşları cankurtaran olmayan bölgelerde denize girmemeleri ve belirlenen yüzme alanlarının dışına çıkmamaları konusunda uyardı.

Antalya'da Kurban Bayramı ve yaz sezonu öncesi sahillerde deniz polisi denetimleri artırdı. Deniz polisi ekipleri, vatandaşları cankurtaran olmayan bölgelerde denize girmemeleri ve belirlenen yüzme alanlarının dışına çıkmamaları konusunda uyardı.

KAYNAK: DHA
Antalya Deniz Polisi Alarmda! Bayram Öncesi Tatilcilere Kritik Uyarı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı ve yaz sezonu öncesi sahillerde denetimlerini artırdı. Vatandaşların yalnızca belirlenen yüzme alanlarında denize girmesi gerektiği belirtilirken, cankurtaran bulunmayan sahillerde daha dikkatli olunması istendi. Turizm sezonuyla birlikte Antalya sahillerindeki yoğunluğun arttığını belirten ekipler, tekne denetimleri ve sahil kontrollerini sıklaştırdı.

Olası boğulma ve kaybolma vakalarına karşı yüksek manevra kabiliyetine sahip hizmet botlarıyla görev yaptıklarını belirten ekipler, ihbarlara ortalama 3 dakika içerisinde ulaştıklarını açıkladı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz boyunca deniz ve sahil güvenliği için 7 gün 24 saat görev yapacak.

“Çocuklar Gözetimsiz Bırakılmamalı”

Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Çağlar Gürsoy, vatandaşların can güvenliği için önemli uyarılarda bulundu. Gürsoy, “Yaz sezonunun gelmesi ve Kurban Bayramı öncesinde, deniz polisi olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için sahillerimizde denetim ve bilgilendirme çalışmalarımızı artırmış bulunmaktayız. Bu kapsamda öncelikle vatandaşlarımızın can güvenliği açısından belirlenen yüzme alanları içerisinde bulunmalarını, cankurtaran bulunmayan sahillerde daha dikkatli davranmalarını ve özellikle ailelerin çocuklarını gözetimsiz bırakmamalarını rica ediyoruz. Ayrıca, denize açılacak vatandaşlarımızın önce hava şartlarını kontrol etmeleri, ardından yanlarında gerekli güvenlik ekipmanlarını bulundurmalarını istiyoruz” dedi.

“İyi Yüzme Bilmek Yetmiyor”

Gürsoy, iyi derecede yüzme bilen kişilerin bile akıntı ve olumsuz hava şartları nedeniyle zor durumda kalabileceğine dikkat çekerek, “Ne kadar iyi yüzme bilinirse bilinsin, akıntı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlarımız geri dönmekte zorluk yaşayabiliyor. Bu nedenle belirlenen yüzme alanlarının dışına çıkılmaması büyük önem taşıyor. Antalya ilimiz bir turizm kentidir. Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte sahillerimizde yoğunluk artmakta, bu doğrultuda ekiplerimiz devriye faaliyetlerini yoğunlaştırmaktadır. Günlük rutin devriyelerimizin yanı sıra tekne denetimleri gerçekleştiriyor, olası boğulma ve kaybolma vakalarına karşı envanterimizde bulunan yüksek manevra kabiliyetine sahip hizmet botlarımızla 7 gün 24 saat görev yapıyoruz. Bizim amacımız vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız