Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Akdeniz Üniversitesi Kampüsü 5 Bin Yeni Fidanla Yeşerdi

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü 5 Bin Yeni Fidanla Yeşerdi

Akdeniz Üniversitesi, ağaçlandırma seferberliği ile son iki yılda yerleşkesine 5 bin 403 yeni fidan kazandırdı.

Akdeniz Üniversitesi, ağaçlandırma seferberliği ile son iki yılda yerleşkesine 5 bin 403 yeni fidan kazandırdı.

KAYNAK: Bülten
Akdeniz Üniversitesi Kampüsü 5 Bin Yeni Fidanla Yeşerdi

Antalya’nın doğal güzelliklerini kampüs yaşamıyla bütünleştirmeyi hedefleyen Akdeniz Üniversitesi, çevre yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Peyzaj Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen çalışmalar kapsamında, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın öncülüğünde akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla geniş kapsamlı fidan dikme etkinlikleri gerçekleştirildi. Özellikle 2025 ve 2026 yıllarını kapsayan bu dönemde, hem kampüs merkezinde hem de ilçelerdeki yerleşkelerde 15 farklı ağaç türü toprakla buluşturularak üniversitenin yeşil dokusu önemli ölçüde zenginleştirildi.

2025: Servi ve Zeytin Yılı

2025 yılında başlatılan yoğun ağaçlandırma çalışmaları kapsamında toplam 2 bin 650 fidanın dikimi tamamlandı. Bu dönemde, bölge iklimine yüksek uyum sağlayan ve dayanıklılığı ile bilinen 1.582 adet servi fidanı ön plana çıktı. Akdeniz kültürünün simgesi olan 505 zeytin fidanının yanı sıra; kızıl çam, fıstık çamı, keçiboynuzu, nar ve mandalina türleri de kampüsün çeşitli noktalarına dikilerek biyolojik çeşitliliğe katkı sağlandı.

2026: Zakkum ve Narenciye Dönemi

2026 yılına gelindiğinde ise dikim sayıları bir önceki yılı geride bırakarak 2 bin 753’e ulaştı. Bu yılın en dikkat çekici tercihi, Akdeniz’in renkli simgesi olan 2 bin 265 adet zakkum fidanı oldu. Sadece estetik bir görünümle sınırlı kalmayan çalışmalarda; portakal, mandalina, limon, turunç ve kamkat gibi narenciye ağaçlarının yanı sıra defne, begonvil ve incir fidanları da yerleşkelerdeki yerini aldı.

Geleceğe Bırakılan En Büyük Miras

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, kampüste yükselen yeni binaların yanında ağaçların da aynı hızla yükseldiğini vurgulayarak, öğrencilere daha yaşanabilir bir çevre sunmak için çalıştıklarını belirtti. Özkan, geleceğe bırakılacak en değerli mirasın çevreye yapılan yatırımlar olduğunu ifade ederek, bu süreçte emeği geçen tüm akademik kadroya ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız