Akdeniz Gerçek | Konyaaltı | Konyaaltı'nda Minik Eller Toprakla Buluştu

Konyaaltı'nda Minik Eller Toprakla Buluştu

Konyaaltı Belediyesi’nin beşinci kreşi olan Doğa Çocuk Enstitüsü’nde düzenlenen ‘Sebze Ekimi Etkinliği’ ile minikler, tohumları toprakla buluşturarak üretim sürecine ilk adımlarını attı.

Konyaaltı Belediyesi’nin beşinci kreşi olan Doğa Çocuk Enstitüsü’nde düzenlenen ‘Sebze Ekimi Etkinliği’ ile minikler, tohumları toprakla buluşturarak üretim sürecine ilk adımlarını attı.

Konyaaltı'nda Minik Eller Toprakla Buluştu
KAYNAK: Bülten

Doğa Çocuk Enstitüsü Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören çocuklar, kreş içerisinde yer alan serada uygulamalı eğitim aldı. Öğretmenleri eşliğinde sebze fidelerinin ekimi ve bakım süreçlerini öğrenen minikler, doğanın döngüsünü bizzat deneyimledi. Bu etkinlik sayesinde çocuklar sorumluluk alma, sabır ve doğa sevgisi gibi değerleri küçük yaşta kavrama fırsatı bulurken, Antalya’nın tarımsal zenginliği içerisinde toprakla bağ kurdular.

konyaaltinda-minik-eller-toprakla-bulustu

Kotan: "Tohum Eken Çocuk Emeği Kavrar"

Çocukların doğayla iç içe büyümesine önem verdiklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, üretimin değerini küçük yaşta öğrenmenin önemini vurguladı. Başkan Kotan, “Tohumu toprağa eken bir çocuğun, emeğin ve sabrın kıymetini daha iyi kavrayacağına inanıyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için doğa temelli ve bilinçlendirici projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız