Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11°
Akdeniz Gerçek | Alanya | Antalya’da yatırımcılar için yeşil enerji ihaleleri başlıyor

Antalya’da yatırımcılar için yeşil enerji ihaleleri başlıyor

Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, Karamanlar Mahallesi’nde 7 taşınmaz için yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik ihale düzenleyecek.

Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, Karamanlar Mahallesi’nde 7 taşınmaz için yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik ihale düzenleyecek.

KAYNAK: Muhabir: Hatice Akkılıç
Antalya’da yatırımcılar için yeşil enerji ihaleleri başlıyor

Alanya Milli Emlak Müdürlüğü, Antalya’nın Karamanlar Mahallesi’nde bulunan 7 taşınmaz için yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik 29 yıllık irtifak hakkı ihalesi düzenleyecek.

İhale 18 Kasım’da Yapılacak

Antalya’nın Alanya ilçesinde Milli Emlak Müdürlüğü, Hazine’ye ait 7 taşınmaz için irtifak hakkı tesisi ihalesi gerçekleştirecek. İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51/g maddesine göre pazarlık usulüyle 18 Kasım 2025 tarihinde Alanya Milli Emlak Müdürlüğü’nde yapılacak. Her taşınmaz için ayrı saatlerde gerçekleştirilecek ihalede komisyon, gerekçesini açıklamak şartıyla ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olacak.

Yenilenebilir Enerji Tesisi Amacıyla Kullanılacak

Karamanlar Mahallesi’nde yer alan taşınmazların tamamı “hali arazi” vasfında bulunuyor. İrtifak hakkı 29 yıllığına tesis edilecek ve alanlar yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesislerinin kurulmasına tahsis edilecek. Boş ve işgalsiz araziler ile tarımsal amaçlı işgalli durumda olan bir taşınmaz da ihaleye dahil edildi.

Taşınmazların Büyüklükleri ve Bedelleri

Alanya Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 18 Kasım 2025 tarihinde yapılacak irtifak hakkı ihaleleri kapsamında Karamanlar Mahallesi’nde bulunan 7 taşınmaz yatırımcıların kullanımına açılacak.

İlk ihale 18 Kasım 2025 günü saat 09.30’da gerçekleştirilecek. 9.168,07 metrekare büyüklüğündeki, boş ve işgalsiz arazi için yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması amacıyla 42 bin TL ilk yıl tahmini irtifak bedeli belirlendi. Bu taşınmaz için 12 bin 600 TL geçici teminat yatırılması gerekiyor.

Saat 10.15’te yapılacak ikinci ihalede 844,90 metrekarelik yine boş ve işgalsiz bir arazi satışa sunulacak. Bu taşınmaz için belirlenen ilk yıl tahmini irtifak hakkı bedeli 4 bin TL olup, 1.200 TL geçici teminat isteniyor.

Üçüncü ihale saat 11.00’de düzenlenecek. 2.665,22 metrekarelik boş arazi, 12 bin TL ilk yıl bedeli ve 3.600 TL teminatla yatırımcıların kullanımına açılacak.

Saat 11.45’te yapılacak dördüncü ihalede 1.273,38 metrekare büyüklüğünde bir arazi için 6 bin TL bedel ve 1.800 TL teminat belirlendi.

Öğleden sonra saat 14.00’te gerçekleştirilecek beşinci ihalede 8.516,89 metrekarelik, tarımsal amaçlı işgalli durumda olan taşınmaz için 40 bin TL bedel ve 12 bin TL teminat isteniyor.

Altıncı ihale saat 14.45’te yapılacak. 609,68 metrekarelik boş ve işgalsiz arazi için 3 bin TL bedel ile 900 TL geçici teminat talep ediliyor.

Son olarak saat 15.30’da düzenlenecek yedinci ihalede, 736,21 metrekare büyüklüğündeki boş arazi yatırımcılarla buluşturulacak. Bu taşınmaz için belirlenen bedel 4 bin TL olup, geçici teminat tutarı 1.200 TL olarak açıklandı.

antalyada-yatirimcilar-icin-yesil-enerji-ihaleleri-basliyor12-2akdenizgerceks.webp

Katılım İçin Şartlar

İhaleye katılacak gerçek kişilerden nüfus cüzdanı sureti, yerleşim yeri belgesi ve teminat makbuzu talep edilecek. Tüzel kişilerin ise güncel sicil kayıt belgesi, noter tasdikli imza sirküleri veya yetki belgeleri ibraz etmesi gerekiyor. Ayrıca ihaleye katılacak yatırımcıların, kurulması planlanan elektrik üretim tesisinin türünü ve gücünü belirten dilekçeyi, bağlantı anlaşmasına dair belgeleri ihale öncesinde idareye sunmaları zorunlu.

Yatırım Süreci Nasıl Gerçekleşecek!

İhale sonrası yatırımcılara bir yıl süreyle ön izin verilecek. Bu süreçte gerekli kapasite alma ve bağlantı anlaşması işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kapasite garantisi vermediği süreçte yükümlülükler yatırımcıya ait olacak. Ayrıca tesislerin inşaat sürelerine ilişkin hükümler, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği çerçevesinde uygulanacak.

Bilgilere Online Ulaşılabilecek

İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Alanya Milli Emlak Müdürlüğü’nde ücretsiz görülebilecek. Ayrıca detaylı bilgilere Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün internet sitesinden ve milliemlak.gov.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız