Yangın, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Obalar Caddesi'nde bulunan 4 çocuk sahibi Yunus (62) ve Emine (61) Üğten çiftinin evinde 28 Nisan günü yaşandı. Emine Üğten, tamirciye gittiği sırada elektrik kontağından çıkan yangın sonucu kirada oturdukları müstakil ev küle döndü. Bu sırada komşuların yardımıyla bedensel engelli kocası Yunus Üğten evden çıkartıldı.

Çocukları şehir dışında olan çift, yangın sonrası akrabalarının yanında taşındı. Diyaliz ve şeker hastası olan Yunus Üğten başta olmak üzere bütün aile mağduriyet yaşıyor. Kirada oturdukları evleri yanan aile, bir an önce başlarını sokabilecek yeni bir ev arıyor.

Adana’da 4 Çocuklu Ailenin Evi Kül Oldu3

“Ev Bulup Çıkmamız Maddiyata Bağlı”

Anne Emine Üğten, "Kahve makinemiz bozulmuştu, ben de tamirciye gitmiştim. 25 dakikada gidip geldim ama ev o sırada küle dönmüştü. Eşimi komşular çıkartmış. Biz burada kiracıyız, şu anda eşimin kardeşinde kalıyoruz. Ne kadar kalabiliriz bilmiyoruz. Evi bulup çıkmamız maddiyata bağlı. Dün bir ev bulduk ama yıllık 80 bin lira kira istediler. Ben onu veremem, karşı taraf da 'evleri yandı mecbur bu fiyatı verecekler' diye söylemiş" diye konuştu.

Adana’da Sıcaklarla Bici Bici Mevsimi Geldi!
Adana’da Sıcaklarla Bici Bici Mevsimi Geldi!
İçeriği Görüntüle

“Başımızı Sokacak Bir Ev Olsun Yeter”

Ev sahibinin Almanya'da yaşadığını ve kendilerine 'siz canınızı sağ kurtardınız yeter' dediğini anlatan Üğten, "Kalbim yaralı, bütün emeklerim yandı. Ne yapacağız bilmiyoruz. Başımızı sokacak bir evimiz olsun yeter. Ev sahibimiz Almanya'da yaşıyor, 'siz canınızı sağ kurtardınız yeter. Belediye gelsin, ondan sonra konuşalım' dedi ama belediyenin bir yardımı yok maalesef. Sadece enkaz kaldırmaya gelecekler. Bize belediye 500 liralık gıda çeki verdi o kadar" ifadelerini kullandı.

Adana’da 4 Çocuklu Ailenin Evi Kül Oldu2

O Anları Gözyaşlarıyla Anlattı

Gözyaşlarıyla yaşadığı anları aktaran bedensel engelli Yunus Üğten ise, "Tek ben evdeydim. Hiç kimse yoktu, çocuklar gelip beni çıkarttılar. Yangını gördüm ama bir şey yapamadım. Gözümün önünde ev yandı. 10 gündür hiç kimseden bir şey yok. Böyle perişanız" dedi.

Adana’da Tilkiyle Dost Oldu! Eliyle Besliyor…
Adana’da Tilkiyle Dost Oldu! Eliyle Besliyor…
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA