Adana Büyükşehir Belediyesi, çevre koruma ve kontrol başkanlığı bünyesinde bulunan ilaçlama ekipleriyle, 15 ilçede 450 personel ve 100 araç ile haşereyle mücadele ediyor.

Sinek Ve Hasereyle Mucadele 1 Result

Ekipler Haşerelere Karşı Mücadele Ediliyor

Belediye ekipleri, insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibi haşerelerin kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle bina bodrumlarındaki hidrofor çukurları, inşaat sahalarındaki su birikebilecek asansör boşlukları ve sığınaklar, foseptikler, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri, rögarlar, dereler gibi yerleşim yerlerindeki kritik noktalarda düzenli olarak ilaçlama yapılıyor.

Sinek Ve Hasereyle Mucadele 4 Result

Haşere Üremesini Önleme Çalışmaları Neleri Kapsıyor?

Parklar, gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları gibi haşere üremesine neden olan alanlara müdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor. İçinde yağmur suyu birikebilecek kullanılmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinek gelişiminin önüne geçilmesinin yanı sıra geri dönüşüme gönderilerek çevre kirliliği de önlenmiş oluyor. İl genelindeki derelerde yapılan temizlik ve yol verme çalışmaları ile suyun durgunlaşması engellenerek sivrisineklerin gelişme ortamı haline gelmesi önleniyor.

Sinek Ve Hasereyle Mucudele 2 Result

Hatay Dörtyol'da Depremzedeler İçin Uçurtma Şenliği Düzenlendi Hatay Dörtyol'da Depremzedeler İçin Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Deprem Bölgelerinde İlaçlama Çalışmaları

Depremden etkilenen bölgelerde ve yıkım süreci devam eden binaların bulunduğu alanlarda ise özellikle sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlık veriliyor. Rögarlar, foseptik çukurları, yüzme havuzları ve atık depolama alanları gibi kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor.

Adana'da korkutan yangın! Ev kullanılamaz hale geldi Adana'da korkutan yangın! Ev kullanılamaz hale geldi

Kaynak: Haber Merkezi